Röportaj
22 Ağu 2011 02:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:42

HÜKÜMET, NTV'DEN BİRİLERİNİ KOVDURACAK OLSAYDI, O BEN OLURDUM!

NTV 'nin joker sunucusu Celal Pir, Zaman Gazetesi'ne ilginç açıklamalarda bulundu.

İlk olarak ekonomi piyasalarının nabzını tutan, kısa bir süre içerisinde ses tonu ve ekran yüzüyle meslektaşlarının bir adım önüne geçmeyi başaran Celal Pir, Zaman gazetesine samimi açıklamalarda bulundu. İşte Celal Pir'in Bünyamin Köseli'ye "AK Parti NTV'den birilerini kovduracak olsaydı inanın bu ben olurdum" deme nedeni...

Rahmetli anneniz, size "Oğlum sorularını kıvırmadan sor." dermiş hep. Anneniz sizin başarılı bir sunucu olduğunuzu gördü mü?

Annem benim gazetecilik yıllarıma yetişmişti. Ben gazeteciliğe ilk başladığım yıllarda Şey isimli bir magazin dergisinde çalışmaya başladım. Anneme o dergiyi götürmüştüm ama pek hoşlanmamıştı. Beni bir kez olsun televizyon ekranlarında göremedi. Beni izlemesini ve mutlu olmasını her şeyden çok isterdim...

NTV'de sunmadığınız program türü kaldı mı?

(Gülüyor) Tabii ki var. NTV'yi kurduğumuz ilk yıl ekonomi kadrosunda eksiklerimiz vardı. Arkadaşlar bana ekonomi haberlerini sunmamı tavsiye etti. O vakitten sonra nerede bir eksiklik varsa ben joker gibi her yere el atmaya başladım. Tercih nedeni olmamın nedeni işime saygı göstermemden de kaynaklanıyor. Ramazan programı sunmamın nedeni biraz da Arapça bildiğim içindi.

NTV'deki ayrılmaların arkasında hükümet olduğunu söyleyenler oldu. İçeriden biri olarak bu söylentileri nasıl yorumluyorsunuz?

Ben bunlara gülmüyorum ama prim de vermiyorum! Anadolu'da bir söz vardır, mal ortada! Ne kadar konuşursak konuşalım NTV'nin yaptığı işler ortada. İnsanların NTV algısı değişmiş olabilir. Biz bundan sonra sadece haber vereceğiz. Çok özür dilerim, sen insanları enayi yerine koyarsan ya da saf yerine koyarsan bu olmaz. Kimse benden daha aptal ya da daha gerizekalı değil! Seyirciler beni niçin izler? Haber almak için. Ben eğer bir haber kanalında çalışıyorsam benim görevim sadece haber sunmaktır, yorumumu karıştıramam. Bizden ayrılan arkadaşların programları kutsal kitap değil, bu arkadaşlar da peygamber değil.

Banu Güven'in ayrılışında neden özellikle AK Parti baskısı olduğu iddia edildi?

Bu dediğiniz şeyler, bundan 10 yıl önce koalisyon hükümetleri varken oluyordu. Bugün AK Parti kesinlikle böyle bir istekte bulunmaz. Bugün koskoca parti neden bir iki kişiyle uğraşsın? İktidar, hükmetmeye çalışır ama kişilerle uğraşmaz.

Siz AK Parti döneminde üzerinizde bu şekilde bir fiili baskı hissettiniz mi?

AK Parti NTV'den birilerini kovduracak olsaydı inanın bu ben olurdum. Çünkü biz Yeşil Ekran programında yanlış gördüğümüz her şeyi yazdık. Belediyelerle ilgili ciddi haberler yaptık. Çevre ve Orman Bakanlığı'yla ilgili önemli dosyalar hazırladık. Bu haberler çok ses getirdi, bakanlar beni attırabilirdi ama ben hâlâ NTV'deyim!