Gündem
05 Mayıs 2011 14:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:19

"HUKUKEN VE FİİLEN GERÇEK DEĞİL!" GAZETE HABERTÜRK'E DIGITURK'TEN YALANLAMA!

Dıgıturk, Gazete Habertürk'te yeralan Dıgıturk'ün vergi cezası nedeniyle Mehmet Emin Karamehmet'in şirket hesaplarına bloke konduğu haberiyle ilgili bir açıklama yaptı.

İşte Dıgıturk’ten yapılan açıklama...

Bugün bir gazetenin Ekonomi Ekinde, Şirketimiz Digital Platform İletişim Hizmetleri’nin (Digitürk) vergi cezası nedeniyle Mehmet Emin Karamehmet’in şirket hesaplarına bloke konduğu ve Başkent Doğalgaz şirketinin 1.2 Milyar dolarlık ihale bedelini bu nedenle süresinde yatıramadığına ilişkin yapılan haber doğru değildir ve bu süreçle ilgili gerçekleri yansıtmamaktadır.
Şirketimiz Digitürk’ün söz konusu haberde yer alan Özel İletişim Vergisi uygulamasına ilişkin 2005-2006 yıllarını kapsayan dönemde bir Vergi İncelemesi geçirdiği doğrudur. Şirketimiz bu inceleme sonrasında salınan Özel İletişim Vergisi ve bu vergiye bağlı fer’i ceza ve faizler için davalar açmış olup, açtığı bütün davaları ilk derede Vergi Mahkemelerinde kazanmış, daha sonra bu kararların tamamı Danıştay incelenmesinden geçerek Şirketimiz lehine onanmıştır.
Dolayısıyla Şirketimizin haberde geçen Özel İletişim Vergisinden kaynaklanan muaccel bir Vergi borcu bulunmamaktadır.
Özel İletişim Vergisi hakkında kazanılan ve Danıştay onamasından geçerek kesinleşen bu Yargı Kararına rağmen yine Maliye Bakanlığı tarafından aynı konu ile başka bir şirketimize yeniden vergi incelemesi başlatılmış olmakla beraber, söz konusu inceleme henüz Yargıya bile taşınması gerekecek bir aşamada dahi bulunmamaktadır.
Digitürk’ün ve bağlı şirketlerinin şu aşamada, bu konuda kesinleşmiş ve ödenmemiş bir vergi borcu ve cezası bulunmamaktadır. Bu nedenle resmi kurumların, Şirketimizin mevcut olmayan bir vergi cezası nedeniyle Şirketlerimizden ayrı ve bağımsız 3.Şahıs Şirketlerin hesaplarına “bloke” koyması da zaten hukuken mümkün değildir.
Yukarıda açıkladığımız nedenlerle; Habertürk Gazetesi’nin haberinde yer alan ve “Digitürk’ün 1 Milyar lirayı bulan vergi cezası” ifadesi ne hukuken ne de fiilen gerçek değildir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

DIGITURK