Gündem
06 Kas 2020 14:09 Son Güncelleme: 06 Kas 2020 14:16

Hukuk dünyasının acı kaybı!

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Kürsüsü öğretim üyesi Avukat Prof. Dr. Erdoğan Moroğlu vefat etti.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Kürsüsü öğretim üyesi Avukat Prof. Dr. Erdoğan Moroğlu vefat etti.

Moroğlu’nun hayatını kaybettiğini İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu sosyal medya hesabından duyurdu. “O’nsuz dünya aynı olmayacak” diye üzüntüsünü dile getiren Durakoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bugüne değin yaşadıklarımızdan farklı bir dünya olacak artık... Sevgili Hocam gitti. O’nsuz dünya aynı olmayacak. Prof. Dr. Erdoğan Moroğlu, sadece bir hoca olarak değil, ‘insan’ olarak çok değerli hasletlere sahipti. Allah rahmet eylesin.”

ERDOĞAN MOROĞLU KİMDİR

26 Ekim 1934 tarihinde Sivas´ın Gürün ilçesinde doğdu. Babası Gürün`ün tanınmış iş adamlarından merhum Seyfi Bey, annesi ise Uzunalioğlu ailesinden Kadriye Hanımdır.

Erdoğan Moroğlu, iki yaşında annesi vefat ettiğinden 10 yaşına kadar akıllı ve dirayetli bir kadın olan anneannesi Feyruze Hanım tarafından büyütüldü. Daha sonra baba evine döndü. 13 yaşında da babasını kaybetti. İlkokulu Gürün Cumhuriyet İlkokulu`nda, orta okulu Sivas 4 Eylül Lisesi orta kısmında, Liseyi Haydarpaşa Lisesinde okudu ve İstanbul Hukuk Fakültesini bitirdi. Avukatlık stajını takiben 1960'da aynı fakültenin Ticaret Hukuku kürsüsünde asistan, 1967'de hukuk doktoru, 1971'de doçent, 1978 yılında da profesör oldu. Fakülteden 2001 yılında emekli oldu.

Erdoğan Moroğlu, 1971 yılından itibaren birçok bankada ve büyük ticari kuruluşlarda başhukuk müşavirliği ve yönetim kurulu üyelikleri yaptı. Ticaret hukuku, banka hukuku ve medeni usul hukuku dallarında yayınlanmış kitapları ve çok sayıda bilimsel incelemeleri vardı.

1972 yılında gene bir hukukçu olan çeşitli kadın kuruluşlarında başkanlık yapan Nazan Hanımla evlendi. Erhan Seyfi (1973) ve Kadriye Zeynep(1974) adlarında iki çocuğu vardı.