Gündem
06 Haz 2023 21:19 Son Güncelleme: 06 Haz 2023 21:29

HÜDA PAR'dan Demirtaş'a kritik çağrı! "Bazı şartlar gerçekleşirse..."

HDP’nin tutuklu eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın HÜDA PAR'a yaptığı "HDP’nin elini tutun" çağrısına HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'ndan cevap geldi. Yapıcıoğlu, "Meşru zemine gelsinler. Kendilerine ait bir iradelerinin olduğunu ortaya koysunlar. O zaman belki konuşabiliriz" dedi.

HÜDA PAR'ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, A Haber'de seçim sonuçları ve gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Yapıcıoğlu'nun HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çağrısına verdiği cevap ise dikkat çekti.

"BELKİ TUTARIZ"

Edirne’de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın HÜDA PAR'a yönelik, "HDP'lilerin elini tutun" çağrısına "Aslında Demirtaş’ın o çağrısına da dikkat ederseniz orayı okursanız belki sadece birileri bir-iki cümlesini aldı, ama dünyanın hakareti var orada. Her türlü hakaret var. Alışmışlar hakaret etmeye. Bir taraftan hakaret ederken öbür taraftan işte gidin falanların elini tutun diye. Bazı şartlar gerçekleşse belki o eli tutarız" dedi.

HDP'ye destek için şartlarını sıralayan Yapıcıoğlu, "Bir; ellerindeki Kürt kanını yıkasınlar. Başta Selahattin Demirtaş. Bir şiddetle aralarına mesafe koysunlar. Ellerindeki Kürt kanını yıkasınlar. Dilleri ellerinden daha kirli. Onu da yıkasınlar" ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, Demirtaş ve HDP'yi hedef aldığı sözlerine "O dilleriyle söylemleriyle yüzbinlerce insanın mağdur ettiler. Binlerce insanın kanına girdiler. Onu da bir temizlesinler. Meşru zemine gelsinler. Ve kendilerine ait bir iradelerinin olduğunu ortaya koysunlar. O da belki. Şu anda ne konuşacağız onlarla. Selahattin Demirtaş bir şey söylüyor. Kandilden ona ayar geliyor. Mersin’deki olayı kınadı. Ne oldu sonra ukala oldu. Yapamıyorsun bari dua et. Ukalalık yapma otur yerine. Ağır bazı ifadelerle haddi bildirildi. Şu anda yine bir açıklama yaptı. HDP’den ayrı bir cevap geldi" diyerek devam etti.

NE OLMUŞTU?

Demirtaş, geçen günlerde verdiği röportada HÜDA PAR'la ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: "HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Bey’i avukatlık yıllarımdan tanırım, kendisine şunu belirtmek isterim: Kürdün eli, Saray’ın bahçesinde bir Kürt siyasetçi için idam sloganları atılırken tuttuğunuz Mustafa Destici’nin elinden kıymetsiz değil. Bugün gidip tutmanız gereken el, Meclis’te HDP’lilerin elidir. Hiçbirimiz artık kirli oyunlara prim vermeden halkımızın çıkarlarına odaklanmalıyız. Umarım bu mesajlarım, tarihsel önemi itibarıyla karşılık bulur."