Gündem
06 Haz 2012 21:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:44

HSYK'DAN TARAF'IN O HABERLERİNE YALANLAMA!

HSYK Birinci Dairesi, Taraf gazetesinde yer yayınlanan haberleri yalanladı.

HSYK'dan yapılan açıklamada, kamuoyunda Deniz Feneri e.V soruşturması olarak bilinen soruşturmayı yürüten savcılar ile ilgili disiplin soruşturmasında görev alan HSYK Başmüfettişi Vedat Ali Tektaş'ın Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki yolsuzluk iddiaları ile ilgili yapılan soruşturmada teknik takibe takıldığı ve tanık sıfatı ile dinlenmek için mahkeme tarafından davetiye ile çağrıldığı belirtildi.

Açıklamada, haberlere konu olan Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki yolsuzluk iddiaları ile ilgili soruşturmada Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından alınan kararla yapılan teknik takipte konuşmaları geçen ilgili hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gereğinin değerlendirilmesi için 28.03.2011 tarihinde kurula ihbarda bulunulduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Kurul Başmüfettişi Vedat Ali Tektaş hakkında açılan 06-1489-2011 sayılı dosya üzerinden söz konusu telefon görüşmelerinin incelenmesinde ilgilinin önceden tanıdığı ve hukukçu kimliği bulunan avukat arkadaşının kendisi hakkında bilgi edinmeye çalışması üzerine bahse konu soruşturmanın gizli olduğunu belirttiği ve mevzuattan da bahsederek bu yöndeki talepleri reddettiği, bu konuşmaların dışında söz konusu soruşturmanın gizliliğini ihlal edecek herhangi bir ifadenin yer almadığı anlaşıldığından 'ihbarın işleme konulmaması' yönünde 22.06.2011 tarihinde kurulumuzun 3. dairesi tarafından karar verilmiştir.

Adı geçen başmüfettiş ile ilgili yukarıda sözü edilen dosyadan başka devam eden herhangi bir inceleme ve soruşturma dosyası da bulunmamaktadır." denildi.