Gündem
23 Mar 2014 12:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:01

HSYK'dan flaş kararname! Ergenekon hakimleri nerelere atandı?

Yeni HSYK Kararnamesi'ne göre 271 hakim ve savcının ataması yapıldı. Ergenekon Hakimi Hasan Hüseyin Özese Sakarya'ya atandı.

HSYK'dan yapılan açıklamada, HSYK Kanunu'nun ardından oluşan kanuni zorunluluk gereği bu atamaların yapıldığı belirtildi. 607 sayılı Adli Yargı Kararnamesi'yle 271 Cumhuriyet Savcısı ve hakimin görev yeri değişti. Açıklamada "kararnamenin tüm yargı teşkilatına, ülkemize ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ederiz" denildi.

HSYK'dan yapılan açıklama şöyle; "6526 Sayılı Kanunun 1 inci maddesi ile 3713 sayılı Kanuna eklenen Geçici 14 üncü maddesindeki “Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte, 2/7/2012 tarihli ve 6352 sayılı Kanunun geçici 2 nci maddesi uyarınca görevlerine devam eden ağır ceza mahkemeleri ile bu Kanunla yürürlükten kaldırılan Terörle Mücadele Kanununun 10 uncu maddesi uyarınca görevlendirilen ağır ceza mahkemeleri kaldırılmıştır.

Kaldırılan bu ağır ceza mahkemelerinde görev yapan başkan ve üyeler ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki suçların soruşturmasında görevlendirilen hâkim ve Cumhuriyet savcıları, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca, beşinci fıkra uyarınca devirlerin tamamlanmasından itibaren on gün içinde müktesepleri dikkate alınarak uygun görülecek bir göreve atanırlar…ö hükmü gereğince anılan Kanun kapsamında kalan hâkim ve Cumhuriyet savcıları ile talep, mazeret ve hizmet gerekleri dikkate alınarak kapsama alınan hâkim ve Cumhuriyet savcıları hakkında Dairemiz tarafından yapılan çalışmalar sonucunda ekteki kararname hazırlanmıştır. Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamenin tüm yargı teşkilatına, ülkemize ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ederiz."

ERGENEKON HAKİMLERİNE ATAMA
Atamalar arasında en çok dikkat çeken isimler ise, Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı Hasan Hüseyin Özese, Sakarya Hâkimliği'ne, 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Sedat Sami Haşıloğlu, Trabzon Hâkimliği'ne, Hüsnü Çalmuk ise  Kocaeli Hâkimliği'ne atandı.

Bununla birlikte, yolsuzluk operasyonunu yürüten savcılardan Celal Kara Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcılığı'na,  Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili Hüseyin Görüşen İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na,  Şadan Sakınan Konya Başsavcı vekilliğine atandı. 

ATAMA KARARNAMESİNİN TAMAMINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ