Gündem
09 Mar 2022 20:48 Son Güncelleme: 09 Mar 2022 21:29

HSK'dan İstanbul'daki yargı mensupları için karar!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için kar ve fırtına beklentisi nedeniyle 'turuncu alarm' verdi. İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), İstanbul'da görev yapan hakimler ve Cumhuriyet savcıları ile adliye çalışanlarının yarın idari izinli sayılmalarına karar verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü’nden, İstanbul’da beklenen yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle yarın için 'turuncu alarm' uyarısı yapıldı. Bunun üzerine zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması, birçok kurum ve kuruluşta güvenlik, sağlık ve ulaşımda görevliler dışında kalan personelin idari izinli sayılması kararı alındı. HSK de İstanbul’da görev yapan yargı mensupları ve adliye çalışanlarının idari izinli sayılacağını duyurdu.

HSK’dan yapılan açıklama şöyle:

 “Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre 10 Mart 2022 Perşembe günü İstanbul için 'turuncu' alarm verilmiş olup soğuk hava, yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgar şeklinde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle; İstanbul’da görev yapmakta olan hakim ve Cumhuriyet savcılarının 10 Mart 2022 tarihinde idari izinli sayılmaları ile yargısal iş ve işlemlerin 'Hakim ve Cumhuriyet savcılarının nöbet hizmetlerinin yerine getirilmesine ilişkin usul ve esaslar' konulu 3 sıra sayılı yönergemiz kapsamında yürütülmesine karar verilmiştir.”