Gündem
09 Haz 2022 07:12 Son Güncelleme: 09 Haz 2022 07:14

HSK’dan çok sayıda hakim ve savcı hakkında karar! Resmi Gazete’de yayımlandı…

FETÖ nedeniyle meslekten ihraç edilen 15 hakim ve cumhuriyet savcısının başvurusunu reddeden Hakimler ve Savcılar Kurulu 2 hakimi daha ihraç etti.

Resmi Gazete’de yayımlanan Hakimler ve Savcılar Kurulu kararı ile FETÖ/PDY irtibat ve iltisakı olduğu iddia edilen 15 hakim ve cumhuriyet savcısı meslekten çıkarılmıştı. HSK 15 hakim ve cumhuriyet savcısının itirazını reddetti. HSK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. HSK 2 hakimi daha ihraç etti.

İşte itirazları reddedilen o 15 hakim ve cumhuriyet savcısı:

Afyonkarahisar Hakimi Yusuf Atçeken, Savur Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akbaş, İstanbul Anadolu Hakimi Esengül Taşkın Atahan, Bitlis Hakimi Halime Mehtap Gündüz, İstanbul Vergi Mahkemesi Üyesi Süleyman Enes Budak, Küçükçekmece Cumhuriyet Savcısı Melih Mustafa Şahin, Şanlıurfa Cumhuriyet Savcısı Ahmet Burhaneddin Atahan, Ayvalık Hakimi Özlem Albayrak, Hatay Hakimi Hüseyin Çomruk, Nurdağı Cumhuriyet Savcısı Çimen Karadağ, Vezirköprü Cumhuriyet Savcısı Hasan Köse, Milas Cumhuriyet Savcısı Cihat Kurt, Siirt Hakimi Burak Kılınçer, Eskişehir Cumhuriyet Savcısı Faruk Karahan, Kahramanmaraş Hakimi İsmail Çelik.

İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o karar:

 

2 HAKİM DAHA İHRAÇ EDİLDİ

HSK; Şanlıurfa Hakimi İbrahim Özcan ile Bursa Hakimi Muhammet Emin Gürgen'i de meslekten ihraç etti.