Gündem
03 Tem 2019 18:04 Son Güncelleme: 03 Tem 2019 18:10

HSK: Barış Pehlivan kararı 2012'den

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'la ilgili olarak Fetullah Gülen'in avukatının şikayeti üzerine açılan davada 5 ay hapis cezası verildiği şeklindeki haberle ilgili açıklama yapan HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz kararın 2012 yılına ait olduğunu söyledi.

Gazeteci Barış Pehlivan’a, Fethullah Gülen’in şikayeti üzerine açılan davada İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen cezanın 2012 yılına ait olduğu açıklandı.

Pehlivan’a 5 ay hapis cezası verilen kararla ilgili açıklama yapan HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz kararla ilgili olarak hükmün yeniden değerlendirilebileceğini de söyledi.

Yılmaz, “Dosya kapsamındaki delillere göre atılı suçun unsurlarının oluşup oluşmadığı, verilen hükmün hukuka uygun olup olmadığı değerlendirebilecektir” dedi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili ve 2’nci Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Barış Pehlivan hakkında İstanbul 18 Asliye Ceza Mahkemesince verilen kararının yeni bir yargılama ve mahkumiyet olmayıp,10.01.2012 tarihinde Sulh ceza Mahkemesi’nin (fetö ye hakaret fiilinden değil) 5651 S.Y. 9/4 maddesi uyarınca verdiği ceza ve HAGB kararına ilişkin bulunduğu CMK 231/5 maddesinde açıkça belirtildiği üzere, sanığa verilen ceza bu madde kapsamında HAGB yapılmışsa, beş yıllık denetim süresi içinde kasıtlı bir suç işlenmemesi ve varsa denetimli serbestlik tedbirine riayetsizlik gösterilmemesi durumunda süre sonunda açıklanması geri bırakılan hüküm ortadan kaldırarak düşme karar verilecektir.