Radar Hattı
09 Şub 2007 11:13 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:46

HRANT DİNK SUİKASTİNDE BOMBAYI PATLATAN ANKA HABER AJANSI'NDA GARİP HIRSIZLIK!..

ANKA Ajansı Dink Cinayeti'nde polis muhbiri Erhan Tuncel'in,jandarmanın da muhbiri olduğunu yazdı. Hiç konuşmayan İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek yazılı açıklamayla iddiayı yalanladı.ANKA ısrar etti ve ajansa hırsız girdi!..

Eski Trabzon Emniyet Müdürü ve halen İstihbarat Daire Başkanı olan Ramazan Akyürek ANKA'nın haberinden sonra yazılı açıklama yaparak Mülkiye müfettişlerine Erhan Tuncel'in JİTEM'e çalıştığı için ilişkisini kestiği yönünde ifade verdiğini yalanlamıştı. ANKA ise haberini yalanlayan Akyürek'e karşı, "Haber kaynağımıza ve teyid ettiğimiz bilgilere güveniyoruz" açıklamasını servise koydu.

Bu restleşmeden hemen sonra ANKA'da garip bir hırsızlık yaşandı!...


ANKA Ajansı İstanbul Temsilciliği çalışanları sabah büroya geldiklerinde şaşırtıcı bir manzarayla karşılaştılar.

ANKA'nın İstanbul Gümüşsuyu Dünya Sağlık Sokak 15 numaralı binanın 4. katında bulunan İstanbul Temsilciliği'ne dün gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerce mutfak kapısından girildiği saptandı.

ANKA çalışanlarının belirlemelerine göre, odalarda bulunan bilgisayar kasalarının salondaki büyük masaya taşınarak tek tek söküldüğü ve içlerindeki hard disklerin alındığı görüldü. Salon perdelerinin de tamamen kapatıldığı dikkati çekti. Ayrıca Muhasebe Servisi'nde bulunan ancak kullanılmayan çelik kasanın da Temsilci odasına taşınarak matkapla açıldığı tespit edildi.

Bilgisayar ve çelik kasa dışında hiçbir şeye dokunulmadığı ve aynı bina ya da sokaktaki başka bir daireye girilmediği belirlendi. Olay İstanbul polisine bildirildi.