Televizyon
12 Nis 2013 11:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:08

HRANT DİNK SUİKASTI FİLM OLDU!

Şişli'de haince vurulan Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'e düzenlenen suikast film oldu.VİDEO

HRANT Dink suikastı beyazperdeye taşındı. Yönetmen Ersin Kana, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’e 2007 yılında düzenlenen suikast ve Zirve Yayınevi katliamından yola çıkarak “Hile Yolu” adlı bir film çekti.

Kana, filmi için “Ben siyasi çekişmelerin tarafını tutan bir film yapmak istemedim. Ben ölenleri, öldürenler üzerinden anlatmak istedim. Öldürenler bizden hep gizlendi” dedi. Mazlum Kiper, Ozan Bilen ve Serkan Yakan’ın rol aldığı “Hile Yolu”, 26 Nisan’da vizyona girecek.

HİLE YOLU FİLM FRAGMANINI İZLEYİN!-VİDEO

Filmin konusu

Hile Yolu, nefreti ve Hrant Dink cinayetinin bulunamayan örgütünü anlatıyor.
Hrant Dink cinayetinden iki yıl sonra... Korhan ve Murat yeni bir cinayete hazırlanır. Bu kez Türkiyeli bir papazı öldürmek üzere Kofik’i hazırlarlar.

Cinayet öncesi beklenmedik bir şey olur ve Şeyhmus ihanet edip suç örgütünün lideri Paşa’ya ait harddiski çalar. Harddiskte Korhan, Murat ve Paşa’nın kaderini belirleyecek bilgi vardır.
Hrant Dink 19 Ocak 2007 tarihinde arkasından sıkılan üç kurşunla öldürüldü. Katil güvenlik kameralarına yansıya görüntülerden tespit edildi. Ancak o görüntülerde eksik olan bir şey vardı.