Gündem
15 Eyl 2018 14:44 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:51

Hrant Dink Ödülleri sahiplerini buluyor!

Hrant Dink Vakfı’nın düzenlediği, Uluslararası Hrant Dink Ödülü 10. yılında bugün verilecek.

Hrant Dink Vakfı’nın düzenlediği, Uluslararası Hrant Dink Ödülü 10. yılında bugün sahiplerini bulacak. Ödülün 10. yılı vesilesiyle, insan hakları, adalet ve özgürlüklerin ele alındığı, ‘Geçmişe Bakmak,Geleceği Tasarlamak’ başlıklı uluslararası bir konferans dün yapıldı.

İnsan hakları üzerinde araştırmalar yapan Harvard Üniversitesi’nden Kathryn Sikkink, dünya genelinde demokrasiye olan inancın azaldığını belirterek, “Şu an içinde olduğumuz durum için umutlu olmalıyız demiyorum ama mücadele etmeliyiz. 24 ülkede demokrasi içten eritiliyor. Türkiye demokrasinin erozyona uğradığı o ülkelerden biri” dedi.

Sosyolog İsmail Beşikçi ve Dr. Şebnem Korur Fincancı konferansta “Tüm Zorluklara Rağmen Adalet Arayışı” adlı oturumda Türkiye’de işkence uygulamaları ve devletin yaptırımları konusunda konuştu. Cumartesi Anneleri adına gelen İkbal Eren ise “Hafızamızı ne kadar diri tutarsak, o kadar sağlam temeller üzerinde otururuz. Biz Galatasaray Meydanı’ndayız çünkü bizim çiçek koyacağımız bir mezarımız yok” diye konuştu.