Gündem
07 Şub 2011 12:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:01

HRANT DİNK DAVASINDA ŞOK GELİŞME! KİMLERE SORUŞTURMA AÇILIYOR?

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink davasında 30 kişiye soruşturma açılmasına karar verildi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili İstanbul ve Trabzon emniyeti ile jandarma görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma başlatılan isimler arasında dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler, Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, ve dönemin Trabzon Alay Komutanı Albay Ali Öz de bulunuyor.

Dink ailesi 17 Ocak'ta söz konusu sorumlular hakkında soruşturma açılması talebinde bulunmuştu. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in ailesi, Dink'in öldürülmesinde ihmalleri olduğu gerekçesiyle dönemin İstanbul ve Trabzon emniyeti ile jandarma görevlileri hakkında soruşturma açılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçe üzerine soruşturma başlatıldı. Davanın bugünkü duruşmasında Dink ailesi avukatlarının sorumlular hakkında yeni talepte bulunmaları üzerine savcı Mustafa Çavuşoğlu, söz konusu kişiler hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Çavuşoğlu bu konuyla ilgili taleplerin bu dosyaya gönderilmesini istedi. Savcı Çavuşoğlu'nun bu ifadeleri üzerine Kamu Güvenliği Müsteşarı olan dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler, Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Osmaniye Valisi olan dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Eski İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, dönemin Trabzon Alay Komutanı Albay Ali Öz, dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Metin Yıldız'ın da aralarında olduğu 30'un üzerinde kamu görevlisi hakkında soruşturma başlatıldığı anlaşıldı.