Gündem
20 Nis 2016 09:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:28

Hrant Dink davasında o isimlere tahliye

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülen duruşmada mahkeme taleplere ilişkin ara kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan emniyet amiri Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit'in tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti, Mumcu ve Zenit'in yurtdışına çıkışlarını yasakladı. Heyet, Ali Fuat Yılmazer, Ercan Demir ve Ramazan Akyürek'in ise tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastına ilişkin birleştirilen iki davanın ilk duruşmasından 2 tahliye kararı çıktı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, tutuklu sanıklardan emniyet amiri Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit'in, tutuklu kaldıkları süre ve suç vasfının değişmesi ihtimali gözönünde bulundurularak tahliyesine karar verdi. Mahkeme Heyeti, Mumcu ve Zenit'in yurtdışına çıkışlarını ise yasakladı.

Heyet, Ali Fuat Yılmazer, Ercan Demir ve Ramazan Akyürek'in ise tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Mahkeme heyeti, reddi hakim taleplerinin de değerlendirileceğini belirterek, reddedilmesi halinde bir üst mahkeme olan 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz edilebileceğini vurguladı.

Duruşma 24 Mayıs'a ertelendi.