Gündem
21 Eki 2015 09:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:57

Hrant Dink davasında mahkemeden şok karar!

Kamu görevlileri 25 kişi hakkında hazırlanan iddianame, eksiklikler nedeniyle savcılığa geri gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı,  Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında hazırlanan iddianameyi, eksiklik olduğu gerekçesiyle savcıya iade etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcı Kökçü, 25 şüpheli hakkında hazırladığı iddianameyi, onay için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

İddianameyi inceleyen Başsavcılık ise eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle iddianameyi savcıya iade etti. Savcının eksiklikleri tamamlamasının ardından, iddianame tekrar Başsavcılığa gönderilecek.

TUTUKLU SAYISI 5 OLMUŞTU

İfade veren şüphelilerden Faruk Sarı, sevk edildiği mahkemece adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında ifade veren ve daha sonra haklarında yakalama kararı çıkarılan Muhittin Zenit, Özkan Mumcu ve Ercan Demir, ''cinayette ihmalleri olduğu" gerekçesiyle, eski EGM İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek de ''ihmali davranışla ölüme sebebiyet vermek" suçundan tutuklanmıştı.

Cinayet döneminde İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü olan Ali Fuat Yılmazer de 28 Mayıs 2015'te ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' ve ''tasarlayarak öldürmeye yardım etme'' suçlarından tutuklanmış, soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 5'e yükselmişti.