Dünya
17 Tem 2023 15:37 Son Güncelleme: 17 Tem 2023 15:40

Hong Konglu spikerle aşk yaşadığı iddia edilen bakan ortadan kayboldu

Hong Konglu bir spiker olan Fu Xiaotian ile 'gizlice aşk yaşadığı' iddia edilen Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang'in 25 Haziran'dan bu yana kamuoyunun karşısına çıkmadığı belirtildi.

Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang'in uzun bir süredir kamuoyunda görünmemesi spekülasyonlara yol açtı. 25 Haziran'dan bu yana kamuoyunun karşısına çıkmadığı belirtilen Qin Gang'in, bir süredir Hong Konglu bir spiker olan Fu Xiaotian ile 'gizlice aşk yaşadığı' öne sürülüyordu.

'GERÇEKTEN ÇOK GARİP'
57 yaşındaki Qin Gang, en son Pekin'e gelen Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko ile yan yana görüntülenmişti. Şu anda ABD'de yaşayan Komünist Parti gazetesinin eski editörü Deng Yuwen, "Çin'in dünyadaki statüsü ve etkisi göz önüne alındığında, dışişleri bakanının 20 günden fazla bir süredir kamuoyu önüne çıkmaması gerçekten çok garip" dedi.

'SAĞLIK NEDENLERİNDEN DOLAYI TOPLANTIYA KATILAMADI'
Qin ayrıca geçen hafta Endonezya'da düzenlenen ASEAN yıllık dışişleri bakanları toplantısına da katılmadığı belirtildi. Reuters'e göre, Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü geçen salı günü yaptığı açıklamada Qin'in ASEAN toplantısına 'sağlık nedenlerinden dolayı' katılamayacağını söyledi.

Deng, bu spekülasyonların, 'önemli kararların çoğunlukla kapalı kapılar ardında alındığı Çin'in sistemindeki şeffaflık eksikliğinden kaynaklandığını' dile getirdi.