Gündem
19 Oca 2011 10:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:58

HONG KONG'LU MEDYA DEVİ TÜRK ORTAK ARIYOR!

Hong Kong'lu medya devi Robert Chua, Çin'e yayın yapacak ‘'Sağlık ve Yaşam'' kanalı için 20 milyon dolara Türk ortak arıyor

Televizyon sektörünün içinde 46 yıllık bir deneyime sahip bulunan Hongkong’lu medya devi Robert Chua, Çin’de yayın yapacak ‘’Sağlık ve Yaşam’’ kanalı için Türk ortak arıyor.

Hongkong’da yayınını sürdüren ‘’Health and Lıfestyle TV’’ adlı kanalın, Çin’den de izlenebilmesi için Çin hükümeti ile anlaşma imzalayan Chua, kanalın en fazla yüzde 50’sine ortak olacak Türk yatırımcılarla temas için harekete geçti. Chua, 20 milyon dolarlık bir hisse karşılığında ortak artıyor.
Çin’de karasal yayın yapan CE-TV adıyla bir TV kanalına da sahip bulunan Robert Chua, bu kanalı Tıme Warner’a satmıştı. İnteraktif Healt and Lıfestyle adlı yeni kanalın ise, Çin’de ilk etapta 100 milyon seyirciye ve P2P sistemiyle de 300 milyon WEB kullanıcısına ulaşması hedefleniyor.

BAŞKONSOLOSUN TEMASLARI
Türkiye’nin eski Hongkong Başkonsolosu Tarık Yalvaç ile görüşen ve Türkiye’de işbirliği için Yalvaç’a yetki veren Robert Chua, yayınları büyük ilgi gören kanalın, yaklaşık 1,5 milyar nüfusu bulunan Çin Halk Cumhuriyetinden de izlenmesinin sağlanacağını açıkladı. Türk ortak için medya devi Chua adına temaslarda bulunan Başkonsolos Tarık Yalvaç, GAZETEPORT’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:
‘’Robert Chua, Çin bölgesinin sayılı medya patronları arasında bulunuyor. Avusturya ve Singapur’da da yatırımları var. Çin devletine ait Shangai medya grup ile birlikte sağlık ve yaşam biçimi konularına ağarlık veren interaktif bir TV kurdu. Bu kanalı Çin’in her köşesinden izlenebilir hale getirmek üzere de Çin hükümeti ile anlaşma imzaladı. Yabancı yatırımcıların yanı sıra Türk yatırımcılara da kapısını açmış durumda ve ortak arıyor’’

ÇİN TIBBI PROGRAMLARI
Halen Hongkong’da yayınını sürdüren ve abonelik sistemine dayalı olan kanalda, alternatif ve geleneksel Çin tıbbı, önleyici hekimlik, dünyaca ünlü doktorların tavsiyeleri, kaliteli yaşam, vücut ve zihin sağlığı, çocuk bakımı, eko seyahat, ev alışverişi, hayvan bakımı, SPA ve spor programları yer alıyor.
Kanal, reklam, seyirci telefonları, on line satış, SMS gibi abonelik dışı gelirlere de sahip bulunuyor. TV reklam pastası büyüklüğü 2008 yılı itibarıyla 34.8 milyar dolar olan Çin’de, 680 milyon cep telefonu abonesi günde 2.1 milyar adet SMS gönderiyor. Ülkede sağlık ürünleri pazarı da 3 milyar dolarlık bir büyüklük gösteriyor. (GAZETEPORT)