Dünya
10 Eki 2023 10:39 Son Güncelleme: 10 Eki 2023 10:48

Holokost mağduru esir kurtuldu

Hamas militanları tarafından rehin alınan 85 yaşındaki Yaffa Adar serbest bırakıldı. Holokost mağduru da olan Adar’ın ailesi ile kavuştuğu görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

85 yaşındaki Yaffa Adar, Hamas'ın Cumartesi günü Gazze'ye düzenlediği saldırı ardından rehin tutulan yüzlerce İsrailli sivilden birisiydi.

Hamas tarafından rehin alınan yaşlı bir kadının torunu, kadının ilaçsız olduğu ve "çok acı çektiği" uyarısında bulunmuştu.

MOSSAD KURTARILDIĞINI SÖYLEDİ

İsrail İstihbarat Servisi Mossad, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İkinci Dünya Savaşı’nda Holokost mağduru olan Adar’ın kurtarıldığını söyledi.

Ailesi ile bir araya geldiği görüntüleri paylaşan Mossad, “Hamas teröristleri tarafından kaçırılan 85 yaşındaki Yaffa Adar kurtarıldı. Sevgi dolu ailesine ve sevgi dolu ülkesine kavuştu” ifadelerini kullandı.

HOLOKOST NEDİR

Holokost, Yahudi Soykırımı veya HaŞoah, Adolf Hitler liderliğindeki Nazi Almanyası döneminde, Heinrich Himmler'in liderliğindeki SS güçleri tarafından işgal edilen sınırlar içerisinde yaklaşık 6 milyon Yahudi'nin sistemli bir şekilde öldürüldükleri soykırım.