Televizyon
12 Ağu 2015 18:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:48

Hollywood'un Oscar ödüllü köpeği 13 yaşında öldü!

Oscar ödüllü 'The Artist'teki performansıyla hafızalardan çıkmayan oyuncu köpek Uggie hayatını kaybetti

2012 yapımı Oscar ödüllü siyah beyaz sessiz film 'The Artist'te 'Dog’ karakterini oynayan 'Uggie' adlı köpek 13 yaşında Los Angeles’ta hayata gözlerini kapadı. Jack Russell cinsi Uggie, uzun süredir tümörle mücadele ediyordu. Prostat hastalığından mustarip olan Hollywood’un ünlü köpeğinin yaşamına, uyutularak son verildi. Uggie 'The Artist' ekibiyle birlikte Oscar Ödül Töreni'ne katılmış ve o senenin en çok konuşulan 'oyuncularından' biri olmuştu. Uggie’nin performansı ona, aralarında Golden Collar Ödülü ve Cannes’da Palm Dog Ödülü’nün de bulunduğu birçok ödül kazandırdı.

Ünlü köpek başarıyla yerine getirdiği başrol görevinden sonra hastalığı nedeniyle erken emekli olmuştu. Onun için ‘mükemmel terrier’ yorumunu yapan eğitmeni Sarah Clifford, “Kalbimde sonsuza kadar yeri olacak. Tavuğa ve hotdoglara olan sonsuz sevgisini hiç unutmayacağım” dedi. 



Ünlü köpek Uggie’nin sahibi Omar Von Muller, daha önceki iki sahibinin köpeği istememesi nedeniyle Uggie’ye iki yaşındayken evini açtı. Geçici bir süre köpeğe bakmayı planlayan Von Muller, daha sonra onu tutmaya ve filmlerde oynaması için eğitmeye başladı.

'What's Up, Scarlet?', 'Wassup Rockers', 'Mr. Fix It' gibi filmlerde rol alan Uggie’nin ilk büyük rolü Reese Witherspoon ve Robert Pattinson rol aldığı romantik drama filmi 'Water for Elephants', ödüllü film 'The Artist’teki rolü kapmasında da etkili olmuştu.