Gündem
07 Tem 2016 12:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:22

Hollande'ın gizli fotoğraflarını basan dergiye ceza

Fransa Cumhurbaşkanı'nın evliliğini sonlandıran sevgilisi Gayet ile resmi Elysee Sarayı'nda çekilmiş fotoğraflarını basan dergi, para cezasına çarptırıldı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın eski first lady Valerie Trierweiler'den ayrılmasına yol açan oyuncu Julie Gayet ile ilk kez Elysee Sarayı'nda çekilmiş fotoğrafları iki yıl önce yayımlanmıştı.

Fotoğrafları yargıya götüren Hollande'ın hedefinde Voici dergisi vardı. Nanterre mahkemesi, derginin genel yayın yönetmeni Rolf Heinz'a bin 500 euro para cezası verdi. Mahkeme, özel hayatın gizliliği ihlal edildiği gerekçesiyle dava açan Julie Gayet'ye de Heinz'ın 1 euroluk sembolik tazminat ödemesine hükmetti.

Voici, fotoğrafları 'İşte François Hollande ve Julie Gayet, Elysee'de' başlığıyla manşetten duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Hollande'ın Trierweiler ile birlikteyken oyuncu Julie Gayet ile gizli aşk yaşadığını ortaya çıkaran ise bir başka dergi, Closer olmuştu. Closer, sayfalarına taşıdığı fotoğraflarla büyük ses getirmişti. Bu fotoğrafların ardından Hollande, gizli aşkını üstü kapalı itiraf etmek zorunda kalmış ancak first lady Elysee Sarayı'nı terk etmişti.