Gündem
26 Ara 2023 08:28 Son Güncelleme: 26 Ara 2023 08:30

Hollanda’dan gelen ‘gurbetçi maganda’ tutuklandı! Trafikte dehşeti yaşatmıştı…

İstanbul Büyükçekmece'de Hollanda plakalı bir aracın sürücüsü, tartıştığı başka bir sürücünün aracına saldırdı. Küfür ve hakaretler yağdırıp aracın camını yumruklayan ve dikiz aynasını kıran şahsın görüntüleri sosyal medyada büyük tepki çekti. Olayın ardından harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri B.Ç. isimli kişiyi yakaladı. Zanlı B.Ç, "mala zarar verme" ve "hakaret" iddiasıyla sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gurbetçi magandanın dehşet saçtığı olay üç gün önce akşam saatlerinde İstanbul Çatalca yolunda meydana geldi. Çatalca yolunda sol şeritte seyir halinde olan Gökdeniz T., arkasından jeep marka bir araçla slalom yaparak gelen aracı fark etti. Tehlikeli bir biçimde araç kullanan, Hollanda nüfusuna kayıtlı Berkan Ç., Gökdeniz T.'ye ait aracın sağ ön kısmına çarparak kaza yaptı.

Kaza sonrası Gökdeniz T., aracında beklerken bir anda sinirli bir şekilde aracından inen Berkan Ç., Gökdeniz T.'ye hakaret ve küfürler savurdu. Gökdeniz T., korkuyla aracının kapılarını kilitledi. Durmak bilmeyen gurbetçi maganda küfürler eşliğinde aracın kaputunu ve dikiz aynasını yumruklamaya başladı. Bir süre sonra da olay yerinden ayrıldı. Yaşadığı saldırı sonrası Büyükçekmece Polis Merkezi Amirliği'ne gelen Gökdeniz T., kayda aldığı o anları da polis ekiplerine sunarak şikayetçi olduğunu belirtti.

TUTUKLANDI

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Berkan Ç., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edilen Berkan Ç., savcılık ifadesinin ardından tutuklama istemiyle sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce mala zarar verme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.