Dünya
23 Eki 2021 22:10 Son Güncelleme: 23 Eki 2021 22:41

Hollanda büyükelçisi sınır dışı mı edildi? Dışişleri'nden jet yanıt

Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet’in sınır dışı edildiği öne sürüldü. Dışişleri'nden ise söz konusu habere ilişkin yalanlama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Talimatı Dışişleri Bakanımıza verdim, 'Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini hemen halledeceksiniz' dedim” açıklamasının ardından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

 Sözcü gazetesinden Ali Gülen’in haberine göre; Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından büyükelçilerin dokunulmazlığının kaldırıldığı ve ilk olarak Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet'in sınır dışı edildiği iddia edildi.

Haberde, Bild gazetesinin, Hollanda basınının Ankara’daki Hollanda Büyükelçisi’nin sınır dışı edildiğini duyurdu belirtildi.

 Haberde ayrıca Almanya, ABD, Fransa, İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka, Kanada ve Yeni Zelanda'nın elçilerinin de sınır dışı edileceği de öne sürüldü. Yaşanan bu gelişmenin ardından bu ülkelerin de başkentlerindeki Türk Büyükelçilerini her an sınır dışı edebileceği iddia edildi.

 DIŞİŞLERİ YALANLADI

 Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ise habere ilişkin açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi’nin sınırdışı  edildiği haberini yalanlandı. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine “Haber gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.