Spor
27 Oca 2023 17:28 Son Güncelleme: 27 Oca 2023 17:30

Hollanda basınından Burak Yılmaz'a övgü

Fortuna Sittard'ın Heerenven'i 2-0 yendiği maçta 1 gol ve 1 asistle oynayan Burak Yılmaz'dan Hollanda basını övgüyle bashetti.

Kariyerini Hollanda Ligi takımlarından Fortuna Sittard'da sürdüren Burak Yılmaz, çarşamba günü oynanan Heerenven maçına damga vurdu.

İlk yarısı golsüz tamamlanan maçın 58. dakikasında Umaro Embalo'nun golüyle öne geçen Fortuna Sittard, 90+8'de Burak Yılmaz'ın golüyle karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı. Takımının ikinci golünü kaydeden Burak Yılmaz, ilk golün de asistini yaptı.

Hürriyet gazetesinin derlediği haberde, karşılaşmayı 1 gol ve 1 asistle tamamlayan Burak Yılmaz'dan Hollanda basını övgüyle bahsedildiği aktarıldı.

De Telegraaf, tecrübeli golcü için, "Fortuna Sittard'ın forveti, Eredivisie'de iki maçta bir gol atarak kariyer ortalamalasını tutturdu. 2 yıldan kısa bir süre önce Hollanda'ya Türkiye Milli Takımı'yla yaptığı hat-trick, artık nefret ile anılmayacak. Hala çok önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Önce harika bir asist yaptı ardından penaltı golüyle skoru belirledi. Burak'a yapılan eleştiriler artık yerini sessizliğe bırakacak." ifadelerine yer verdi.

Voetbal International ise haberinde şu ifadeleri kullandı, "Fortuna Sittard Heerenven'e karşı önemli bir galibiyet aldı. Embalo ve Burak Yılmaz'ın golleri fark yarattı. Oğuzhan Özyakup ve Burak Yılmaz önderliğindeki Fortuna Sittard, Heerenven'i mağlup etmeyi başardı. Burak Yılmaz, Fortuna Sittard'ın galibiyetinde önemli rol oynadı."

Bu sezon Fortuna Sittard formasıyla 18 maçta süre alan Burak Yılmaz, 7 gol ve 3 asist kaydetti.