Gündem
11 Şub 2015 15:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:02

Hocaların hocası hayatını kaybetti! (Medyaradar/Özel)

Eğitim dünyasının önemli ismi Hukuk Felsefesi ve Hukuk Sosyolojisi öğretim üyelerinden Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi, ‘Hocaların Hocası’ Prof. Dr. Vecdi Aral hayatını kaybetti.

İstanbul ve Kocaeli Hukuk Fakülteleri’nden sonra Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne geçen Prof. Dr. Vecdi Aral, on yılı aşkın bir süre Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde "Hukuk Felsefesi ve Hukuk Sosyolojisi" dersleri vermişti.

Çok sayıda kitap ve makale ile hukuk dünyasına büyük katkıları olan ve binlerce öğrenci yetiştiren Prof.Dr. Vecdi Aral, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ayrıca Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine de ders vermekteydi.

Prof.Dr. Vecdi Aral’ın cenazesi 13 Şubat 2015 Cuma günü, Fenerbahçe Camii’inde kılınacak öğle namazını müteakip Karacaahmet Mezarlığında toprağa verilecek

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden yapılan açıklamada "Son anına kadar bilgilerini gençlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyan, ‘hukuk ve  adalet’ konularını yılmadan anlatmamız gerekir” diyen Prof. Dr. Vecdi Aral, on yılı  aşkın bir süredir öğrencilerine ulaşabilmek için çok sevdiği Şile’deki evinden fakültemize gelerek günde 140 km araba kullanmayı göze alan çok değerli, fedakar bir bilim adamıydı. Geçtiğimiz yıl kaybettiği muhterem eşini de evde yalnız bırakmamak için yıllarca beraberinde Fakülteye getiren Prof. Dr. Vecdi Aral’ın  hukuk dünyasına yaptığı katkı ve fedakarlıklar unutulmaz.” denildi.



MEDYARADAR/ÖZEL