Gündem
25 Eyl 2023 14:28 Son Güncelleme: 25 Eyl 2023 14:35

'H.K.G. davası yeniden görülsün' telebi! 'Profesör Kabus'u bahane ettiler!

Yeni Şafak ile Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, 'Profesör Kabus' olayını bahane ederek H.K.G. dosyasının yeniden görülmesini talep etti.

İstanbul'da Psikiyatrist Süleyman Salih Zoroğlu’nun, çocuklara yüksek dozda ketamin vererek ailelerini cinsel istismar ile suçlatması Türkiye'de gündem oldu. 'Profesör Kabus' olarak akıllara kazınan olayın ardından gericiler de harekete geçti.

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu ve Yeni Şafak Gazetesi, Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’ye altı yaşındayken imam nikahı kıyılması davasının yeniden görülmesi gerektiğini, 'Profesör Kabus' olayına benzer bir durum yaşanmış olabileceğini öne sürdü.

Karahasanoğlu, İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nda istismara maruz bırakılan H.K.G.'nin bir 'buhran' dönemi geçirmiş olabileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Yusuf Ziya Gümüşel hocanın kızının, bir stres döneminden sonra müracaat ettiği psikiyatr görüşmeleri sonrasında, tıpkı Salih Zoroğlu’na isnat edilen suçlamadaki gibi, garip iddialarla gündeme geldiğini, ailede hiç kimsenin bu iddiaları kabul etmediğini, hatta aynı evde yaşayan ikisi kız üç kardeşin de, iddiaların kesinlikle yalan olduğunu açıkça beyan ettiklerini gördük, iftiraların etraflıca incelenmesi çağrısında bulunduk."

YENİ ŞAFAK: "SİL BAŞTAN ELE ALINSIN"

Öte yandan Yeni Şafak gazetesi de bugünkü manşetine H.K.G. davasının sil baştan ele alınması gerektiği yönündeki haberini taşıdı.