Gündem
11 Mar 2010 18:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:09

HIZLI HABERCİLİĞİN SIRRI NE? İBRAHİM ŞAHİN'DEN ELEŞTİRİLERE JET YANIT!..

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, bir kamyon dolusu el bombasının Ankara'da yakalanması olayını ilk kez TRT 2'de yayınlanması olayını anlattı.

TRT 2'nin haberi ilk vermesi ve devam eden olayların da dakika dakika aktarılmasını 'habercilik başarısı' olarak nitelendiren İbrahim Şahin, TRT'ye yapılan eleştirileri ise 'haksızlık' olarak nitelendirdi.

Şahin konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bizim emniyet, savcılık gibi kritik noktalarda her dakika bekleyen ve gelişmeleri birebir takip eden uzman muhabirlerimiz var. Muhabirlerimiz aldıkları duyumları doğrulatarak haberleştiriyor. Başka kanallar az sayıda muhabir ve kamera ile her yere ulaşmaya çalışırken, TRT'nin her kritik noktada muhabiri var. Bu durumda bizim haberlere herkesten önce ulaşmamız ve yayınlamamız normal. Başka kanallar yaptığında 'habercilik başarısı' olarak nitelendirilen olayları TRT ilk verince neden şüphe ile yaklaşılıyor? TRT uzman muhabirleri ile haberleri ilk kez ve doğru şekilde vermeye devam edecektir. Biz uzman muhabirler yetiştiriyoruz ve bu muhabirlerimiz en doğru haberleri ekranlara getiriyor."  

Zaman

ETİKETLER
#TRT #ibrahim şahin