Gündem
14 Eki 2014 14:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:49

Hitler'in cinsel hayatıyla ilgili şok iddia:Soyunmadan seks yapardı!

Yazar Martin Amis, Cheltenham Edebiyat Festival’inde düzenlenen bir panelde Adolf Hitler hakkında çarpıcı ve ilginç iddialarda bulundu.

Amis, “Hitler tam bir aseksüeldi. Bu yüzden sevgilisi Eva Braun’la tensel temasta bulunmadan ilişkilerini yürüttüler” yorumunu yaptı. Tuhaf bir kişiliğe sahip Hitler’in temizlik konusunda da hastalık derecesinde takıntılı olduğunu ve kadınlara dokunarak ilişki kurmasının kendisi için “imkânsız” bir eylem olduğunun altını çizen Amis, şöyle devam etti: “Aslında Hitler’in profiline baktığınız zaman sizlerde bu adamın bir kadınla sıcak ve içten bir cinsel birleşme yaşayamayacağını kolayca anlayabilirsiniz.”

Muayene esnasında doktorunun önünde bile kıyafetlerini çıkarmadığını savunan Amis, Eva Braun’un, Hitler’in rezidansında kendisine ait bir odanın bulunduğu ve Nazi lideriyle hiçbir zaman aynı odada uyumadığı yönündeki tezi hatırlattı.

O bunu hep yapıyor

Martin Amis bu türden çıkışlarla gündemi meşgul etmeyi seviyor. 2000’de ülkenin en saygın edebiyat ödüllerinden James Tait Black Memorial Prize’ı, anılarını kaleme aldığı kitap Experience ile kazanan Amis, geçtiğimiz yıl soyadının kariyerine zarar verdiğini ve geçmişte kendisiyle babası arasına “daha büyük bir mesafe” koymuş olmayı istediğini söylemişti.

“Hayat onsuz daha iyi olurdu,” diyen yazar “İnsanlar Amis soyadını duyduğunda bilinçaltında benim 1922’de doğduğumu ve Talihli Jim’i (Lucky Jim) altı yaşındayken yazdığımı sanıyor,” yorumunu yapmıştı.

Amis’in babası Talihli Jim ile hafızalara kazınan Yazar ve şair Kingsley Amis.