Gündem
25 Şub 2024 10:01 Son Güncelleme: 25 Şub 2024 10:19

Hırsızlıktan sabıkalıyı listeye yazdılar! 'Süreci yönetemedim özür dilerim…'

CHP meclis listeleriyle ilgili yazdığım haberlerden sonra arayan bir AK Partili kaynağımın ‘Bizim parti de karıştı. Hırsızlıktan sabıkası olanı listeye yazdılar’ telefonundan sonra radarı AK Parti’ye çevirdim. Özellikle İstanbul ve İzmir listeleri hazırlanırken yaşananlara inanamadım.

MedyaRadar’ın, Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer’e il binasında yapılan yumruklu saldırı haberinden sonra çok sayıda telefon aldım. Arayanların tamamı olayla ilgili yeni bilgiler veriyordu. AK Parti Esenyurt adayı Hamit Öncü’nün kardeşi Mehmet Ali Öncü, bir kişiyi listeye yazdıramayınca ilçe başkanına il başkan yardımcılarının da olduğu bir odada yumruklu saldırı düzenlemişti. Bu yazıdan sonra Hamit Öncü’nün iletişim ekibinden aradılar. Saldırıyı yapan kişinin Ankara’ya gönderildiğini, Hamit Öncü’nün de yaşananlardan dolayı çok üzgün olduğunu söylediler. Haberimize en ufak bir yalanlama gelmemişti.

YANGINDAN MAL KAÇIRDILAR

Bana bir gün boyunca araştırmama neden olan bu istihbaratı veren kaynağımdan önceki gün yine bir telefon aldım. Ekrem İmamoğlu’nun kuzenini listenin tepesine yazdırmasıyla ilgili haberimden sonra arayan kaynağım, ‘Bizim partide de yangından mal kaçırdılar. Hırsızlıktan sabıkası olanı listeye yazdılar. Kimseyi dinlemediler. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat görevlendirdiği Tevfik Göksu’nun listeye yazılmasını istediği bir kişiyi listeye koymadılar. İl Başkanı süreci çok kötü yönetti’ dedi.

KARARI YSK VERECEK!

İlk önce ‘Hırsızlıktan sabıkası olanı listeye yazdılar’ iddiasının peşine düştüm. Bu kişi Küçükçekmece kontenjan adaylarından biri. 2005 yılında hırsızlıktan kesinleşmiş cezasının bulunduğunu öğrendim. Bununla ilgili son kararı YSK verecek. MedyaRadar’da günler öncesinde Kahramanmaraş Elbistan adayı Abdullah Yener’le ilgili yazdığımız haberlerden sonra AK Parti buradaki adayını geri çekmek zorunda kalmıştı. Bakalım Küçükçekmece’deki bu kontenjan adayıyla ilgili bir müdahale olacak mı?

İSTANBUL’DA ERDÜNDAR KRİZİ!

Gelelim kulislerin en bombasına… Cumhurbaşkanı Erdoğan, meclis üyeleriyle ilgili herhangi bir sıkıntının olmaması için Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’yu bizzat görevlendirdi. Göksu da İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’yi arayarak, İBB’de Komisyon Başkanı olan Avukat Mehmet Can Erdündar’ın listeye muhakkak yazmasını söyledi. Göksu, bu konuşmanın sonunda listelerin son haline şekil vermek için bir toplantı talep etti. Göksu’nun talebine listeleri hazırlayan il başkan yardımcılarından tepki geldi. Listelerin açıklandığı gün Erdündar’ın ismini listede göremeyen Göksu küplere bindi. Kulislerde konuşulan iddialara göre İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Göksu’yu arayarak ‘Süreci yönetemedim başkanım. Özür dilerim. Tüm hata bende’ dediği iddia edildi.

AK Parti’deki tüm kaynaklarım, Kabaktepe’nin seçimden sonra yapılacak olan kongrede kesinlikle aday olamayacağının altını çizdiler.

İZMİR DE HIZAL YÜZÜNDEN KARIŞTI!

Bu karışıklığın bir benzeri de İzmir’de yaşandı. Uzun yıllardır İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Grup Başkanvekili olan Özgür Hızal, ilçesi Bayraklı’da her seçimde olduğu gibi adının listenin en tepesinde olmasını istedi. AK Parti Bayraklı İlçe başkanı, Hızal’ın bu talebine adeta kellesini koyarak, ‘Eğer listenin tepesine o kişiyi yazarsanız istifa ederim’ resti çekti. Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve İzmir BB adayı Hamza Dağ, Hızal’ın Buca’dan liste başı yazılmasına karar verdi. Ancak bu defa da Hızal bunu kabul etmedi.  Buca’da birinci sıraya Hakan Kalfaoğlu, Bayraklı’da ise Latif Aydemir yazıldı.