Gündem
26 Haz 2013 17:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

HİNDİSTAN'DA TEPKİ SELİ! MUHABİR ANONS ÇEKTİ, HALK İSYAN ETTİ!

Hindistan'da bin kişinin öldüğü sel bölgesinde ıslanmamak için bir felaketzedenin sırtına çıkarak anons çeken muhabire tepki yağdı.

Hindistan'ın kuzeyinde 9 gündür devam eden muson yağmurlarının yol açtığı heyelan ve sellerde ölü sayısı bini geçti. Heyelan ve sel felaketinin yaşandığı bölgede, televizyon muhabiri Narayan Pargaien'ın bir felaketzedenin sırtına çıkarak anons yaptığı görüntü halkın tepkisine yol açtı.

Sosyal paylaşım siteleri ve bloglarda muhabir Narayan Pargaien'in görüntüsüyle ilgili "insanlık dışı" ve "utanç verici" yorumları yapıldı.

Yerel bir televizyonda çalışan muhabir Narayan Pargaien'ın kendisini savunmak için yaptığı açıklama daha büyük tepkiye yol açtı. Görüntüler için kameramanı suçlayan Pargaien, "Kameraman aslında geniş açı çekmeyecekti. Beni göğüs hizasında gösterecekti. Uzaktan beni çekerek ve bunu internete koyarak kariyerimi bitirmeye çalıştı" dedi.

Hintli muhabir Narayan Pargaien, felaketzedenin sırtında anons yapmasını ise şu sözlerle savundu: "Felaketzede saygısını göstermek için beni sırtına aldı. Çünkü ilk defa benim düzeyimde bir kişi onun evini ziyaret ediyordu" şeklinde konuştu.

80 YILIN EN ŞİDDETLİ YAĞMURU
Hindistan'ın Uttarakhand eyaletinde son 80 yılın en şiddetli muson yağmurlarının neden olduğu heyelan ve sellerde şimdiye kadar bin kişi yaşamını yitirdi. Binlerce kişi ise hala bölgede kurtarılmayı bekliyor.

SALGIN HASTALIK KORKUSU
Sel felaketinde yaşamını yitiren yüzlerce kişinin toplu olarak yakılacağı tören de, şiddetli yağış nedeniyle ertelendi. Sağlık görevlileri, cesetlerin yakılmaması durumunda salgın hastalık riskinin baş göstereceği uyarısında bulundu.

Hindistan Sağlık Bakanlığı, muson yağmurlarından en çok etkilenen Uttarakhand eyaletine içme suyunun arıtılması için 1 milyondan fazla klor tableti de gönderdi.