Medya
16 Kas 2019 11:51 Son Güncelleme: 16 Kas 2019 11:59

Hıncal Uluç’un ‘Mümtaz Soysal’ ayıbı

Hem “ölülerinizi rahmetle anınız’a inandığını” yazdı, hem de Soysal’ın hayatına olumsuz gönderme yaptı.

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, 11 Kasım 2019 Pazartesi günü 90 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Mümtaz Soysal için tartışma yaratabilecek bir not yayımladı. Uluç, bir okurunun, Prof. Soysal hakkında neden yazmadığı sorusunu yanıtlarken, hem “Ben ölülerinizi rahmetle anınız’a inanan bir Müslüman, bir büyük Müftü torunuyum” ifadesini kullandı, hem de Soysal’ın hayatına olumsuz gönderme yaptı.
 
Türkiye’nin akademi ve siyaset hayatında iz bırakan eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal, 13 Kasım Çarşamba günü, ilk eşi yazar Sevgi Soysal’ın Zincirlikuyu’daki kabrinin yanında toprağa verildi.
 
Hıncal Uluç, bugün (16 Kasım 2019) Sabah’ta yayımlanan yazısında, Hakan Erzak adlı okurunun, “Güncel ölümlere değinirken merhum Mümtaz Soysal Hoca'ya hiç değinmemişsiniz. Bence o da sizin köşenizde zikredilmeyi fazlasıyla hak eden biri. Tabii bu insani olarak görüşüm.. Siz hiç göz önüne almayıp atlamışsınız” mesajını paylaştı.
 
Uluç, köşesinde yayımladığı bu mesajın altına şu yanıtı yazdı:
 
“Sevgili Hakan, "Atladım" değil, bilerek yazmadım. Gerek Mülkiyeli, gerek Yankıcı ve Cumhuriyetçi olarak uzun süre yan yana çalıştığım Mümtaz Hoca'yı yakından, çok yakından, özel yaşamına varıncaya kadar tanıdım.

’Ben ölülerinizi rahmetle anınız’a inanan bir Müslüman, bir büyük Müftü torunuyum.
Ama hayatta, düşündüklerimin, bildiklerimin aksine de tek satır yazmadım.
Bilmem anlatabildim mi?”
 
Defne Joy Foster yazısı infial yaratmıştı
 
Hıncal Uluç, dj/oyuncu Defne Joy Foster 2 Şubat 2011’de 32 yaşındayken hayatını kaybettiğinde, “Tipik bir ‘su testisi su yolunda kırıldı’ olayıdır” ifadesini kullandığı bir yazı yazmıştı. Uluç, büyük tepkilere neden olan o yazı için Foster’in eşi ve annesine tazminat ödemeye mahkûm edilmişti.