Medya
14 Tem 2020 10:13 Son Güncelleme: 14 Tem 2020 15:32

Hıncal Uluç'tan Yüksel Aytuğ'a sert maske cevabı: Okuduğunu anlamıyorsun!

Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç, bugünkü köşesinde kendisini maske konusunda insanları yanıltmakla itham eden Sabah Gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ'a cevap verdi.

Aytuğ'un, insanların taktığı maskelerin virüsten koruyacağını ifade ettiğini hatırlatan Uluç, "En büyük korkum insanların Hıncal ağabeye inanıp maske takmaktan vazgeçmesi" diyor. Oysa en büyük tehlike "Ben de maske var. Corona falan bulaşmaz" diyenlerin, kırda,sokakta, sahilde, sosyal mesafeyi hiçe sayarak pervasız, sarmaş dolaş dolaşmalarında. Felaket yanılıyor ve asıl sen yanıltıyorsun Yüksel." dedi.

İşte Hıncal Uluç'un bugünkü yazısından ilgili bölüm:

Yanılmıyorum Yüksel!..

"Hıncal ağabey köşesinden sürekli beni eleştirip duruyor" diyen alıngan ve galiba biraz kompleksli kardeşim Yüksel, kendisine telefonda "Bu gazetede en çok seni eleştiriyorum, çünkü en çok seni okuyorum" dediğim Yakından Kumandalı Yüksel "Yanılıyorsun Hıncal Ağabey" diye bana cevap vermiş, dün.
Cevap vermek hakkı. Hatta, eleştiri benden çıktığı için, bana yollasa, köşeme koyardım, o kadar hakkı..
Nerde yanılıyormuşum ben..
Taktığımız bez maske bizi koronadan korurmuş.. "En büyük korkum insanların Hıncal ağabeye inanıp maske takmaktan vazgeçmesi" diyor..
Oysa en büyük tehlike "Ben de maske var. Corona falan bulaşmaz" diyenlerin, kırda, sokakta, sahilde, sosyal mesafeyi hiçe sayarak pervasız, sarmaş dolaş dolaşmalarında. Felaket yanılıyor ve asıl sen yanıltıyorsun Yüksel.
Bu basit maskeler coronavirüsün bize bulaşmasını önlemez.
Yani bende virüs varsa.. Sende de maske.. "Bende maske var" diye pervasız sosyal mesafeyi hiçe sayar ve bana yanaşırsan, ben de öksürürsem.. Saçtığım virüs dolu tükrük damlacıkları, senin maskenin üzerine düşer, virüs maskeden rahatça içeri sızar ve seni Covid-19 hastası yapar.
Yani..
Masken seni KO- RUMAZZZZ!.
Oysa bende, yani hasta olan bende maske varsa, sağlam sende maske yoksa, ben öksürdüğümde, benim maskem virüs taşıyan tükrük damlacıklarını içerde tutar. O damlacıklar havaya uçup senin yüzüne konmaz. Yani hasta benden, sağlam sana COVİD 19 bulaşmasını önler..
Benim maskem seni korur.. Benim maskem seni..
Anladın mı?. Anlayabildin mi?.
Anlamadıysan, tanıdığın ilk doktora sor.. "Hıncal şöyle diyor, ben böyle.. Hangimiz haklıyız" diye sor bakalım, ne diyecek?.
Okuduğunu anlamıyorsun Yüksel. O istatistiği de okumayı, dolayısı ile onu da anlamayı bilmiyorsun..
İşin o kısmı uzun. Yüz güze gelirsek, onu da anlatır, açıklarım sana..
Sayın ve Sevgili Okurlar..
Sakın maskenin koruduğuna inanıp, sosyal mesafe kuralına aldırışsızlık etmeyin.
Sakın ha..
Sosyal mesafeyi korursanız, maskesiz dolaşan hasta bile size virüsü zor bulaştırır.

Yazının tamamı için tıklayınız