Medya
20 Şub 2021 10:18 Son Güncelleme: 20 Şub 2021 10:30

Hıncal Uluç'tan Hande Sarıoğlu'na tepki! "Siz hangi spikerin, benzeri bir eylemini..."

Hıncal Uluç, sosyal medyada paylaştığı dans videosu nedeniyle işinden olan spor spikeri Hande Sarıoğlu hakkında dikkat çeken yorumlarda bulundu.

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, sosyal medya hesabından dans ettiği bir videoyu paylaşması sonucu Habertürk yönetiminin tepki gösterdiği ve görevinden istifa eden Hande Sarıoğlu konusunda, "Doğrudur, herkesin olduğu gibi, her kadının da istediği, eğlendiği halini videoya çekip, sosyal medyaya koyma hakkı vardır. Ama "Kime ne" sorusu pek doğru değildir. Hande haber spikeri.. Siz hangi spikerin, benzeri bir eylemini sosyal medyaya koyduğunu duydunuz, dünyada?. Haber, habercinin, yani sunucunun kimliği ile eş değerlidir. Haberin güvenirliği, sunucunun güvenirliği, haberin saygınlığı, sunucunun saygınlığı ile paralel gider.." diye yazdı.

Beğeni almak ve takipçi sayısını artırmak için özel hayatını kullanan bir haber sunucusuna güvenilemeyeceğine işaret eden Hıncal Uluç, "Haberci, içinize şüphe düşürdüğü an, artık o alanda kalamaz.. Oryantal dans yapıp sosyal medyaya koyan bir kadının televizyonlarda yapacağı çok şey var.. Mesela bir eğlence programı, ya da güldüren bir talk şov sunuculuğu.." ifadelerini kullandı.

Hıncal Uluç'un ilgili yazısı:

HANDE'NİN DANSI..

Hem medya, hem de sosyal medyada Haftanın Kadını Hande olmalı. Soyadı Sarıoğlu.. Kilis Müftüsü dedemin ailesi "Sağıroğulları" diye bilinir.. Öbür büyük aile de Topaloğlulları'ydı. Hani bugün, Sağır, Topal, Dilsiz, Kör demeyi aşağılama hatta hakaret sayıp "Görme özürlü, duyma özürlü, yürüme özürlü" gibi aptal bileşik kelimeler yarattık ya.. Yüz yıllar boyu adeta Aşiret adı olan sıfatları karalayıp..
Efendim bu Hande, Haber Spikeri. Üzerinde günlük kıyafetiyle oryantal dans etmiş. Bunu da videoya çekip sosyal medyada yayınlıyor. Kurumu da işine son veriyor.
Her bi b.ka bölünmeye meraklıyız ya.. İş sonunda feminizme, patron düşmanlığına vardı. Hemen her köşe yazarı yazdı. Öyle bölündük, Hande için.
Eh, ben de yazayım bari..
Doğrudur, herkesin olduğu gibi, her kadının da istediği, eğlendiği halini videoya çekip, sosyal medyaya koyma hakkı vardır.
Ama "Kime ne" sorusu pek doğru değildir.
Hande haber spikeri.. Siz hangi spikerin, benzeri bir eylemini sosyal medyaya koyduğunu duydunuz, dünyada?.
Haber, habercinin, yani sunucunun kimliği ile eş değerlidir. Haberin güvenirliği, sunucunun güvenirliği, haberin saygınlığı, sunucunun saygınlığı ile paralel gider..
İnsan Instagram'a, Facebook'a, Tik Tok ya da başka karın ağrısına niye kendini koyar?. Bir paparazzi çekse ve yayınlasa "Özel yaşama tecavüz" diye hatta dava konusu olacak görüntüleri niye kendi yayınlar?.
"Tık almak, beğeni almak, takipçi kazanmak için.."
Peki tık, beğeni ve takipçi için özel hayatını kullanan bir haber sunucusuna ne derece güvenirsiniz?. Jestleri ve mimiklerini haberlerine katan bir ünlü spikerin sonunu biliyorsunuz.. Yarın bu da, okuduğu haberleri o yolda seçer ve kullanırsa..
Haberci, içinize şüphe düşürdüğü an, artık o alanda kalamaz..
Oryantal dans yapıp sosyal medyaya koyan bir kadının televizyonlarda yapacağı çok şey var.. Mesela bir eğlence programı, ya da güldüren bir talk şov sunuculuğu..

Yazının tamamı için tıklayın...