Medya
25 Haz 2020 10:57 Son Güncelleme: 25 Haz 2020 11:34

Hıncal Uluç'tan Ekrem İmamoğlu'na destek! "Yanındayım"

İktidara yakın Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, 'İstanbul Taksileri' konusunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanında olduğunu söyledi.

Hıncal Uluç, "İstanbul'u sömüren bir avuç plaka ağasına ve onlarla işbirlikçi çalışan Oto Center Taksi Galericileri'ne savaş açtı.. Lafla değil.. Çözüm bularak ve göstererek..Bulduğu çözüm de gerçekçi.. Doğru.. İşte bu "Taksi Savaşı" için sonuna dek yanındayım İmamoğlu'nun" ifadelerini kullandı.

Hıncal Uluç'un yazısından ilgili kısım şöyle;

Yanındayım İmamoğlu!..

Ekrem İmamoğlu'nu Beylikdüzü Belediye Başkanıyken tanımış, hayran olmuştum. İlçesini gezerken yaptıklarını görünce, hayranlığım daha da artmıştı.
İstanbul Belediye Başkanlığı için Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu, partilerinin adayı olunca, bir İstanbullu olarak sevinmiş ve hatırlarsınız bu köşede "Kim kazanırsa kazansın, kazanan İstanbul olacak" demiştim.
İmamoğlu kazandı ve.. Beklediklerim olmadı.. İmamoğlu değişti. Hedefleri değişti.. Benim tanıdığım, alkışladığım adam gitti, bambaşka, hata üstüne hata yapan biri geldi. İktidar kanadı bir taktik hatası yapmasa ve her gün, her koldan ona saldırmasa, kendi yıkılacak ya da partisi içindeki muhalefet onu süpürecekti.
Öylesi..
Durumun fecaatini kendi de fark edince, "Popülizm"e oynama başladı.
Mesela, bir iki yaygaracının gazına gelerek Adalar'ın simgesi, geleneği, güzelliği faytonları cart diye yasaklayıverdi. Başta New York, Viyana ve Amsterdam gibi, uygar, tarihi büyük kentlerde faytonların nasıl muhafaza edildiklerine, kentle özdeşleşmiş gelenekler olarak nasıl korunduklarına bakmadı bile..
"Yassah hemşerim" demek kolaydı çünkü. Hem de yaygaracılardan alkış alacaktı. Popülizmi seçti.
İşte yaz geldi. Adalar'da hala çözüm yok. Apar topar, Çin'den getirdiği ucuz ve zevksiz, tek kelime ile rezil elektrikli araçlara da "Şimdilik" Adalar İlçe Kaymakamı (Alkışlarımla) ruhsat vermedi.
Şimdi bunları okurken "Yanındayım İmamoğlu başlığı ne oluyor?" diyeceksiniz..
Çünkü İmamoğlu İstanbul için çok önemli, benim de yıllardan beri yazdığım "İstanbul Taksileri" konusuna el attı.
İstanbul'u sömüren bir avuç plaka ağasına ve onlarla işbirlikçi çalışan Oto Center Taksi Galericileri'ne savaş açtı..
Lafla değil.. Çözüm bularak ve göstererek..
Bulduğu çözüm de gerçekçi..
Doğru..
İşte bu "Taksi Savaşı" için sonuna dek yanındayım İmamoğlu'nun.. Yarın bu konuyu daha geniş ele alacağım..

Yazının devamı için tıklayınız