Medya
04 Haz 2016 10:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:17

Hıncal Uluç televizyon kanallarını Numan Kurtulmuş'a şikayet etti!

Şimdi RTÜK'ün aklı bunlara ermiyor mu?. Eriyor.. Eriyor ermesine de, her reklamdan yüzde 5, RTÜK payı var.. Anladınız mı?.

 Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, hergün haberleri izlemek için açtığı televizyonda "az sonra" diyerek reklama giden, reklam dönüşü de final yapıp programı bitiren televizyon kanallarını Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a şikayet etti.

Köşesinden kanallları ve RTÜK yönetmeliklerini sert bir şekilde eleştiren Uluç, Şimdi RTÜK'ün aklı bunlara ermiyor mu?. Eriyor.. Eriyor ermesine de, her reklamdan yüzde 5, RTÜK payı var.. Anladınız mı?. dedikten sonra Kurtulmuş'a yazdığı açık bir mektup ile bu sürece el atmasını rica etti.

İşte Hıncal Uluç'un kendine has noktalama işaretleri ile doldurduğu o açık mektup:

Bu ülkenin bütün televizyonları, yıllardan beri Türk halkını ahmak yerine koyuyor ve sabrını acımasızca kötüye kullanıyorlar..
Ben haberler dışında televizyon seyretmem..
Buna rağmen kahroluyorum..
Bir de yapılan araştırmalara göre "Eğlence, boş vakit değerlendirme" deyince en başa "Televizyon" yazan yüzde 95'i düşünün..
"Haberler izliyorum" dedim ya.
Fox Habere bakıyorum akşamları..
Yediye on kala falan o kanalı açıyorum..
Reklam var.. Dibinde de bir yazı.. "Zuhal Topal'la, az sonra.." Reklamlar.. Reklamlar.. nihayet bitiyor. "Az sonra" dediği program başlıyor.. Ekranda jenerik. Kapanış jeneriği.. Ertesi gün 15 dakika önce açtım. Zuhal Topal "Şimdi kısa bir ara.. Az sonra buluşacağız" diye yalan söylüyor, yüz binlerce seyircisine..
Devamlı seyircileri zaten yalan söylediğini biliyor ve kanalı değiştiriyorlar.
Yalanı bilmeyen, izlenmeyen o kuşağa hem de en pahalı tarifeden reklam veren şirketler.. Ama onların da umurlarında değil. Nasılsa vergiden düşüyorlar.. Yani, halkın aldatıldığı o süredeki izlenmeyen reklamların parasını kelimenin tam anlamı ile "Aldatılan biz" ödüyoruz.
Fox, benim paramla beni kandırıyor, iyi mi?..
Fox dedim de, ötekiler temiz mi?. Bütün televizyonlarda diziler, "Az sonra" deyip 15 dakika reklam yayınlıyor, ardından kapanış jeneriği girmiyor mu?.
Halka "Eşek" değil, "İnsan" muamelesi yapan bir kanal var mı?.
Peki kim koruyacak halkın haklarını..
RTÜK!..
Televizyon yayınları için kural koymak ve denetlemek onun yetkisinde.. RTÜK üyeleri izlemiyorlar mı, bu rezil aldatmacayı..
"Efendim kanallar uyanık.. Yönetmeliğin boşluklarını buluyorlar.." Geçiniz.. O zaman boşluğu olmayan yönetmelik yap..
Dünyanın başka neresinde, prime time denen aile izleme saatinin tamamını kapsayan tek dizinin yarıdan fazlası, her biri 15'er dakika süren tanıtım ve reklam aralarıyla geçiyor?.
15 dakika reklam arası veren televizyon Uganda'da var mı?.
"Yayın kesildikten en fazla 5 dakika sonra, kaldığı yerden devam eder. Reklamdan sonra en az 10 dakika devam etmeden, program bitmez" diye kural koy bakalım, boşluk bulabiliyorlar mı?.
Aklın ermiyor mu?. Uygar bir ülkenin, mesela Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya'nın yönetmeliklerini getirt, bak bakalım, el oğlu ne yapıyor?.
Bizde televizyon programı yok..
Bizde reklam var.. Reklam arası, televizyon izliyor, Türk Milleti..
Bunca reklam nasıl bulunuyor peki?.
Sudan ucuz da ondan. Nerdeyse bizim mahalle manavı, mevsimlik kirazları için reklam verecek ekrana..
Süreyi kısaltırsan, fiyatlar normale gelir. O zaman da reklamı, dükkanlar değil, markalar yapar, dünyada olduğu gibi.. Televizyonlar daha çok izlenir, reklamlar daha kıymetlenir.
Televizyonlar daha da fazla kazanır hale gelirler, aslında..
Şimdi RTÜK'ün aklı bunlara ermiyor mu?. Eriyor.. Eriyor ermesine de, her reklamdan yüzde 5, RTÜK payı var.. Anladınız mı?.
Peki bu konuyu niye Numan Kurtuluş'a yazıyorum, diyeceksiniz?.
Bir kaç sebebi var..
1. Güler yüzlü ve sakin bir siyasetçi.
Hata yaptığında özür dilemekten gocunmuyor. Bana çok yakın geliyor, duruşu, hali, tavrı..
2. Kafkasya kökenli.... Bir yerde hemşerim..
3. Fevkalade iyi eğitimli.
Okuduğu en ünlü üniversitelerin listesi bu sayfayı doldurur. Adının önünde Prof. yazıyor.. Hocalık yapmaya nerde başlamış peki?.
Dünyaca ünlü Cornell'de, "Misafir Öğretim Görevlisi" olarak.. Daha ne olsun?. ve 4.. Asıl önemlisi o zaten..
Başbakan Yardımcıları arasındaki görev dağılımı hafta başında yapıldı ve RTÜK, Numan Kurtulmuş'un alanına girdi..
Sayın Kurtulmuş, Biliyorum, bu ülkenin en zor dönemlerinden birinde görev alan bir hükümetin tepesindesiniz.. Gerek yurt içi, gerek yurt dışı çözülecek yığınla sorun sizleri bekliyor. Üstelik siz bir de "Hükümet Sözcüsü"sünüz..
Kafanızı kaşıyacak vaktiniz var mı bilemem..
Ama yıllardan beri "Eşek yerine konan halkım"ın baş eğlencesi de televizyon. Günün bütün sıkıntılarını bir kaç saat televizyon başında unutmaya çalışıyor.
Ama televizyonlar, orada konuşanlar, hiç sıkılmadan, yüzleri kızarmadan gözümüzün içine bakarak yalan söylüyorlar. Yalan söylediklerini bizim, (O kadar da eşek olmadığımız için) bildiğimizi bile bile söylüyorlar ve cezasız kalıyorlar.
RTÜK, yüzde 5 uğruna her şeye göz yumuyor, bu rezilliği düzeltecek önlemler almıyor..
O zaman ben, vatandaş Hıncal, derdini kime söylesin, Sayın Kurtulmuş, sizden başka?.
Bu yazının üstünde benim imzam var..
Ama altında kaç milyon imza var, tahmin edersiniz, Sayın Başbakan Yardımcısı..
En az yarısı da size oy vermiş, milyonlar onlar!..