Medya
01 Nis 2021 08:24 Son Güncelleme: 01 Nis 2021 22:17

Hıncal Uluç spor yazarlarıyla kavgaya tutuştu! "Bir kere de spor yazmanızı bekliyor bu ülke"

Medyanın sivri dilli yazarı Hıncal Uluç bu kez de spor servisleriyle kavgaya tutuştu. Uluç, "Tek bir kere de "Spor" yazmanızı bekliyor bu ülke futbolu" diye seslendi.

Sabah yazarı Hıncal Uluç, spor medyasına yüklendi. Hıncal Uluç, Türkiye - Hollanda karşılaşmasının ardından yaptığı eleştiriler nedeniyle, kendisine karşı yazılanlar için "Acıyorum onlara, elimden başkası gelmiyor" diye seslendi.

Uluç, A Milli Takım'ın ve Şenol Güneş'in başarılı olması için eleştirinin gerekliliğini belirterek  "Bakalım, yürekli, gerçekçi bir Şenol Güneş eleştirisini açık seçik kim yapmış?" sorusuyla gazetelere baktığını ama göremediğini anlattı. Hıncal Uluç yazısının sonunda ise spor medyasına şöyle seslendi: "Bir, tek bir kere de "Spor" yazmanızı bekliyor bu ülke futbolu, Katar'ı dağıtmak için!."

İşte Hıncal Uluç'un o yazısı...

OKYANUSU GEÇİP DEREDE ÇIRPINMAK

Şimdi Hollanda maçının ardından Şenol Hoca'yı hem de en sert şekilde eleştirdim diye, skor, hatta orda da tutunamayıp başka şeyler yazanlar da kaleme sarıldı ve nefretlerini kusarak bana saldırdılar.. Acıyorum onlara, elimden başkası gelmiyor..

Aynen benim gibi düşünen ama, geçim derdi işte, tam tersini yazıp bana saldıranlar için içimden geçen duygunun adı bu.
Acımak..

Daha öteki gazeteleri okumadan aşağı indim..

Bakalım, yürekli, gerçekçi bir Şenol Güneş eleştirisini açık seçik kim yapmış?.

Mesela..
"İlk iki maçın en iyi oyuncusu, hem savunmada stoperlerin kademesine girip savunmayı güçlendiren, hatta net golleri önleyen, hücumda da çok etkili ataklar yapan Umut Meraş'ı niye 66 dakika kenarda tuttun?. Savunmadaki büyük zaafımızı görmedin mi?" diyen çıkacak mı?.

Mesela..

"'Letonya sert oynuyor. Kafamızı ayağa sokacağız' demedin mi maçtan önce.. Peki önce 2-0, sonra 3-1 önde iken ve Letonya topu kapar kapmaz, orta sahayı ve orta sahamızı engelsiz boş alan gibi bulup geçerken nerdeydi o kafasını ayağa sokanlar?. Adamlar oyunlarını iyi savunma, hızlı hücum üzerine kurmuşken, orta sahan onları karşılayamıyor. Yusuf Yazıcı, Ozan Tufan, hatta Hakan Çalhanoğlu oyunda yok gibiler. Nasıl görmezsin Şenol Hoca.. Hadi 2-0'ın rehaveti vardı.. Peki 3-1'de ayni rehavet olur mu?. Ayni hata ayni maçta tekrarlanır mı?." diyen çıktı mı acaba, "2003'ü tekrarladık" diye mazeret uyduranların arasında..

Mesela..

"Adamlar gümbür gümbür gelirken nihayet orta saha rezilliğini fark ettin, peki ama, 'Bana bir sağlam ön libero lazım' diye bas bas bağıran takıma neden bu ülkenin en hırslı, en kafasını ayağa sokmaktan çekinmeyen, çok tehlike yaratan hava ve duran toplarına en iyi yükselecek adam Alparslan Öztürk'ü kenarda tuttun" diyen oldu mu acaba?.

Mesela..

"Adamların saha paylaşımı o kadar iyi ki, rastgele yapılan hemen tüm uzaklaştırma vuruşlarında ikinci top hep adamlara gidiyor, maç boyu nasıl görmedin, sen de takımını sahaya neden yayamadın" diye soran, peki?.

Mesela..

"Yahu Hocam, 'Çok iyi kapanıyorlar.
İşimiz zor' dedin, ikinci dakikada golü buldun.

33'te de 2-0 öne geçtin.. Ama dikkat ettin mi, farkına vardın mı, Letonya ezberlenmiş gibi hep ayni oyunu oynadı..
2-0'ken.. 3-1'ken..

3-3'ken.. Bir belirgin 'Letonya futbolu' vardı sahada, bizim büyü, takıntı meraklılarında bir tek kuzen Gürcan farkına varmış, başlığa da çıkmıştı, 'Rakip dersini daha iyi çalışmış' diye..

'Peki senin dersin neydi, Şenol Hoca, sen neye çalıştın' diye soran olacak mı?. 2-0, 3-1 gerideyken milim şaşmadan ayni futbolu oynayan Letonya'ya karşı daha 2-1 ve 3-2'de paniğe girmemizin sebebi, acaba hiç dersinin olmayışı mı idi" diye merak eden bile mi yok bu ülkede dostlar?.

Eylüle çok zaman var.. Korkmayın..

Çekinmeyin.. Gördüğünüz her hatasını yazın Şenol Güneş'in ki, yararlansın.. Göreviniz bu..
Yazın ki, dünya futbolu yerlerde sürünürken, hatta "Son 50 yılın en iyi takımı" diye ölçüsüz sallamalara bile sebep olan bu kuşağı ziyan etmeyelim..
Bu kuşak bizi Katar'a, Katar'da da sonuna dek götürsün.

Eleştirirseniz, Şenol Güneş'i uyarır, uyandırırsanız olur..
"Gene de teşekkür ederiz" yıkama yağlaması içine girerseniz olmaz..
Olmaz kere olmaz!.

Şimdi "Moral vermek lazım" özrünüz de yok..
Takvim "Eylülde gel" diyor.. "Eylüle kadar her şeyi unutun da öyle gelin" demiyor, ey skor yazarları..
Bir, tek bir kere de "Spor" yazmanızı bekliyor bu ülke futbolu, Katar'ı dağıtmak için!.