Medya
02 Nis 2021 07:49 Son Güncelleme: 02 Nis 2021 08:49

Hıncal Uluç şimdi de Posta'ya övgüler düzdü "Artık elimde en çok kalan iki gazeteden biri"

Sabah yazarı Hıncal Uluç art arda Hürriyet yazarlarını köşesine taşıyarak meth etmesinin ardından şimdi de Posta gazetesini övdü.

Hıncal Uluç'un son zamanlarda rakip gazete Hürriyet yazarlarını övmesi dikkat çekiyordu. Sabah yazarı Uluç, rakip gazetelere olan ilgisini yazmaya devam ediyor. Bugün de köşesinden Posta'yı övdü...

Hıncal Uluç, bugünkü köşesinde Posta gazetesi için "Artık elimde en çok kalan iki gazeteden biri.." diye yazdı. Uluç, Türkiye'nin gündemine gelen "Hira'nın öyküsü"nü Posta'dan okuduğunu anlattı. 

Uluç, yazısında "Küçük Hira'nın o masalsı öyküsünü Posta'da okudum.. Bizim Takvim'le beraber, artık elimde en çok kalan iki gazeteden biri.. Üçüncüsü de var da, İngilizce, ondan ayırdım. Daily Sabah." ifadeleriyle okurlarına seslendi.

İşte Hıncal Uluç'un o yazısı...

PERİ MASALI DEĞİL... MUSTAFA KEMAL GERÇEĞİ...

Çocukluktan beri masallara nasıl meraklı olduğumu eski okurlar iyi bilir.. Bu ülkede basılmış bütün masal kitaplarını almıştı babam bana, Bandırma'da.. Binbir Gece Masalları'nın tüm ciltlerini.. Grimm Kardeşleri, Hans Christian Andersen'i, çocuklara Einstein'in "Bilimden önce gelir" dediği hayal gücünü geliştiren ve beni sonunda yazar yapan masalları tekrar tekrar okumuştum.

Küçük Hira'nın o masalsı öyküsünü Posta'da okudum..

Bizim Takvim'le beraber, artık elimde en çok kalan iki gazeteden biri.. Üçüncüsü de var da, İngilizce, ondan ayırdım. Daily Sabah.

Ocak ayının sonlarıydı, Posta dokuz yaşındaki Hira'yı ve muhteşem babasını anlattığında..
Hakkâri'de yaşıyor aile.. Bir kuzeni Ankara'ya gitmiş. Anıtkabir'e de gitmiş ve oradan bir resmini yollamış Hira'ya.. Hira nasıl imrenmiş, nasıl özenmiş, Anıtkabir'i ziyaret eden kuzenine..

Aile fakir.. Hangi para ile Ankara'ya gidecekler.. Üstelik bir de pandemi..

Ama baba, tüm dünya babalarına örnek baba Mehmet Şerif Karahan, köylerindeki karın 1 metreye yükselmesini beklemiş ve kollarını sıvamış.. Evlerinin önündeki kocaman araziye, "İlle Anıtkabir, ille Atam" diyen kızı Hira için, kardan ve buzdan bir Anıtkabir yapmaya başlamış..

1. Ve sonunda başarmış da.. -20 derece soğukta, tam 10 gün çalışarak, o uzun Aslanlı Yol'a kadar, tüm simgeleriyle bir Anıtkabir yaratmış.. Hira için..

Hıncal Uluç'un yazısının tamamını okumak için...

ETİKETLER
#Hıncal Uluç