Medya
30 Oca 2020 17:24 Son Güncelleme: 30 Oca 2020 17:32

Hıncal Uluç köşedaşını övgüye boğdu! "İşte gazetecilik bu"

Sabah yazarı Hıncal Uluç, depremin ardından Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Kemal Sunal’ın, Malatya'nın Gökçe köyündeki doğduğu evi bularak buranın yıkıldığını okuyucularına aktaran gazeteci Yavuz Donat'ın gerçek gazetecilik yaptığını söyledi.

Sabah yazarı Hıncal Uluç, köşedaşı ve yakın dostu gazeteci Yavuz Donat'a övgüler yağdırdı.Görmekle bakmak arasındaki farkı bildiğini söylediği Donat'ın deprem sonrası yaptığı haberi hatırlatan Uluç, "Çok bileceksin.. Bildiğin her şey sende yeni meraklar yaratacak. Onların peşine düşeceksin.. Onları yazacaksın. O zaman okunursun işte." diye yazdı.

Yavuz'u okumak!..

Deprem bölgesinde harika gazetecilik yapıyor Yavuz.. Yavuz Donat tabii.. Onunla yarım asırlık dost, çeyrek asırdan fazla da ayni gazetenin köşedaşı olmak, ne mutluluk, ne gurur benim için..
Gazeteci adam.. Görmekle, bakmanın farkını biliyor.. Kısa kısa notlarla, harika şeyler anlatıyor..
Kimin aklına geldi, Malatya'ya gidip Kemal Sunal'ın köyünü bulmak.. Orada doğduğu evi aramak.. O ev de depremde çökmüş iyi mi?.
İşte gazetecilik bu.. Çok bileceksin.. Bildiğin her şey sende yeni meraklar yaratacak. Onların peşine düşeceksin.. Onları yazacaksın. O zaman okunursun işte.