Gündem
13 Ara 2010 12:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:52

HİLTON'DA BÜYÜK BULUŞMA! ALTAN ÖYMEN'İN 60.YILI DOSTU DÜŞMANI BİRARAYA GETİRDİ! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Radikal yazarı Altan Öymen'in meslekteki 60'ıncı yılı, Hilton Oteli'nde düzenlenen yaklaşık 200 yazar ve yöneticinin katıldığı bir törenle kutlandı.Neler konuşuldu? Gecenin bomba esprisi neydi?

Aslı Öymen tarafından düzenlenen gecede meslektaşları ‘Altan Abi’lerini yalnız bırakmadı.
Gecenin en ilginç yanı ise, birbirleriyle kavgalı çok sayıda yazarı bir araya getirmesiydi…
Gece boyunca sırt sırta duran bu yazarlardan bazıları, birbirlerine selam bile vermemeye özen gösterdi.

Altan Öymen’in eşi Aysel Öymen’in ve kızlarının davetlileri kapıda karşılamasıyla başlayan gece, Aslı Öymen’in babasına ilk sürprizi olan “slayt şov”la devam etti…
Öymen, hayatının 10 dakikaya sığdırılmaya çalışıldığı bu şovu ilgiyle izledi.
Daha sonra kızı tarafından davet edildiği sahnede yaptığı kısa konuşmasını esprilerle süsleyen Öymen, altı farklı nesille gazetecilik yaptığını ve bu nesillerin hepsinin temsilcilerinin salonda bulunduğunu belirtti.
Konuşmasında basın şehidi Uğur Mumcu, Abdi İpekçi ve Çetin Emeç’i de anan Öymen, eşini istemeye ilk gittiklerinde, kayınpederinin, “Ben gazeteciye kız vermem” dediğini ve bu yüzden evliliğini askerlik sonrasına ertelediğini anlattı.

SÜRPRİZİ RAUF TAMER BOZMUŞ!
Öymen’in konuşmasının ardından Aslı Öymen ikinci sürprizini açıkladı.
Doğan&Egmont Yayıncılık tarafından hazırlanan, “Altan Abi Vaziyete Hakimiz” isimli kitabı babasına ilk kez sahnede sunan Aslı Öymen, tüm çabalarına rağmen babasının bu kitaptan haberdar olduğunu ama ilk kez sahnede gördüğünü söyledi.
Altan Öymen de bu bilgiyi doğruladı ve şunları söyledi:
“Kızım ve Doğan Kitap yöneticileri sağ olsunlar böyle bir kitap yayınlamaya karar vermişler. Meslektaşlarımdan benim için yazı yazmalarını istemişler ve bunları fotoğraflarımla bir araya getirmişler. Bu kitaptan önceleri gerçekten hiç haberim olmadı. Ama bir gün Rauf Tamer aradı ve ‘Yazıyı gördün mü’ dedi.  Bir şey anlamadım ve herhalde Posta Gazetesi’ndeki sütunlarında benim için bir şeyler yazdı diye düşündüm. Arşive girip yazılarına baktım ama böyle bir yazı göremedim. Sonra tam bu olayı unutuyordum ki, bir başka meslektaşım daha aradı ve ‘Yazıyı aldın mı’ dedi. İşte; o zaman bir şeyler döndüğünü anladım.”

ÜNLÜ İSİMLER
Altan Öymen için büyük bir pastanın kesilmesiyle süren geceye çok ünlü simalar katıldı. İşte bunlardan bazıları:
Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sema Işıl Doğan, Doğan Yayın Holding CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ, Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Doğan TV Başkanı Begümhan Doğan Faraylı, Doğan Holding ve Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, CNN Türk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Birand, Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, Doğan Holding CEO’su Nebil İlseven, Zafer Mutlu, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Ali Kırca, Hasan Cemal, Yalçın Bayer, İsmet Berkan, Hakkı Devrim, Oktay Ekşi, Nail Güreli, Güngör Uras, Taha Akyol, Yazgülü Aldoğan, Doğan Heper, Orhan Erinç, Mustafa Mutlu, Okay Gönensin, Mirgün Cabas, Ali Sirmen, Erdal Atabek, Emre Kongar, Orhan Birgit, Ahmet Tan, Enver Aysever, Nebil Özgentürk…

NELER KONUŞULDU?
Davetlilerin genellikle üçer-dörder kişilik gruplar halinde sohbet ettiği gecenin “fısıltıyla” da olsa en çok konuşulan konusu kuşkusuz, Doğan Grubu gazetelerinin satışıydı.
Bunu, iktidarın medya üzerindeki baskı politikası, CHP Kurultayı, 60 yılda Türk medyasının nereden nereye geldiği, Radikal Gazetesi’nde yazıları yayınlanmayan yazarlar gibi konular izledi.

Birbirleriyle kavgalı yazarların sayısının oldukça fazla olduğu salonda ise gecenin esprisi belliydi:
“Biri ‘kavga serbest’ diye bağırsa, bu salondaki herkes birbirine girer ve kırılmadık bardak tabak kalmaz!”

Medyaradar olarak Altan Abi’ye daha nice “gazetecilik yılları” diliyoruz.

MEDYARADAR/ÖZEL