Gündem
22 Mar 2015 18:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:08

Hilal Kaplan'dan tepki çeken Demirtaş tweeti!

Demirtaş'ın geçtiğimiz yıl çekilen bir fotoğrafını Diyarbakır'da dün gerçekleşen Nevruz kutlamasında çekilmiş gibi paylaşan Hilal Kaplan, Twitter'da büyük tepki topladı.

Sabah gazetesi yazarı ve çözüm sürecinde kurulması öngörülen İzleme Heyeti üyeleri arasında adı geçen Hilal Kaplan, Diyarbakır'daki Nevruz kutlaması ve HDP lideri Selahattin Demirtaş hakkındaki tweeti nedeniyle büyük tepki topladı.

Demirtaş'ın geçtiğimiz yıl çekilen bir fotoğrafını Diyarbakır'da dün gerçekleşen Nevruz kutlamasında çekilmiş gibi paylaşan ve HDP liderinin neden geleneksel Kürt kıyafetleri giymediğini sorgulayan Kaplan"Demirtaş, BeyazTürk oyları ürkütmemek için sadece kameralardan gizlenmemiş, yerel kıyafet giymekten bile imtina etmiş " dedi. Fotoğrafın eski olduğu anlaşıldıktan sonra gelen tepkiler üzerine yeni bir tweet atan Kaplan "Önceki tivitteki Radikal'den aldığım fotoğraf geçen senedenmiş. Bu bugünden. Yerel kıyafet giymemiş, dediğim gibi." diyerek Demirtaş'ın HDP'li vekillerle dün Diyarbakır'da çektirdiği bir fotoğrafı paylaştı ve "yerel kıyafet giymemiş" vurgusu yaptı.

Twitter'da özellikle Kürt kullanıcılardan büyük tepki alan Kaplan, Demirtaş'ın Diyarbakır'dan bir gün önce yapılan Van'daki Nevruz kutlamasında geleneksel Kürt kıyafetleri ile çekilmiş fotoğrafları karşısında zor durumda kaldı.