Medya
18 Haz 2012 13:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:48

HİLAL KAPLAN'DAN NAZLI ILICAK'A; 1 NUMARA ERDOĞAN DİYEN SEN NEREYE OYNUYORSUN?

Yazar Hilal Kaplan, 'Başbakan Yargılansın'cılar' yazısıyla Nazlı Ilıcak'a göndermelerde bulundu

Yeni Şafak gazetesi yazarı Hilal Kaplan, isim vermeden Sabah gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak’ı eleştirdi. ’"Başbakan yargılansın"cılar’ başlıklı yazısıyla Ilıcak’a göndermelerde bulunan Hilal Kaplan, MİT’çileri ifadeye çağıran Savcı Sadrettin Sarıkaya ve AK Parti’ye kapatma davası açan Abdurrahim Yalçınkaya’yı karşılaştırdı.

İşte Kaplan’ın bugünkü o yazısı:

1 NUMARA ERDOĞAN’MIŞ
Hani Ergenekon davası başladığından beri yargılanmasını beklediğimiz "Bir Numara" meğer bazı arkadaşlarımız için Başbakan Erdoğan’mış. En az bir adet Başbakan’ı Yüce Divan’a gönderdik mi, demokrasimiz rüşdünü ispat etmiş olacakmış. Hem demokrasinin beşiği İngiltere’de de işler böyle yürüyormuş.

Demokrasi hesap verilebilirliğin işlediği bir rejim olmalıdır elbette. Ancak aynı zamanda yürütmenin yargının güdümüne girmediği bir rejim de olmalıdır. Bu dengeyi muhafaza etmek hususunda en büyük sorumluluk da her tür vesayet girişimine karşı "ne darbe, ne darbe" demesi gereken demokratlara düşüyor.

O yüzden size ne cumhuriyet kurulduğundan beri ilk defa darbe tehdidinden (hâlen sürmekte olan 7 Şubat sürecini şimdilik saymayalım) azade bir üç sene yaşadığımızı hatırlatacağım ne de Başbakanlar asan bir neslin ahfadı olduğumuzu...

ABDURRAHMAN YALÇINKAYA’NIN SUÇU NEYDİ
Sadece bir soru soracağım: Abdurrahman Yalçınkaya’nın suçu neydi?

Doğru hatırladınız, iktidar partisi başörtüsü yasağı üniversitelerde kalksın diye Meclis’teki iki partinin de desteğiyle anayasa değişikliğine gittiği için ’devleti kapatmak’ isteyen güzide savcımızdan bahsediyorum.

O dönem kendisine atılmadık taş, söylenmedik söz bırakmayanlar, savcı Sadrettin Sarıkaya’nın başlattığı 7 Şubat sürecinde nasıl oldu da "Başbakan’ı yargılarsak bizden güzeli yok" moduna geçtiler acaba?

Yalçınkaya, hükümet başörtüsü gibi çetrefil bir sorunu çözmek için adım attığından dolayı dava açtı;

Sarıkaya, hükümet Kürt meselesi gibi çetrefilin zirvesi olan bir sorunu çözmek için adım attığından dolayı.

LAİKLİK KARŞITLIĞI
Yalçınkaya, Başbakan ve çevresini "laiklik karşığtlığı"yla suçladı;

Sarıkaya ’Başbakan’ın adamları’nı ve onlara talimat veren Başbakan’ı "vatana ihanet"le suçlamaya hazırlanıyordu.

Yalçınkaya, bu ülkede hükümetlerin başörtüsü meselesine nasıl yaklaşacağına yön vermeye kalkıştı;

Sarıkaya da hükümetin PKK sorununu nasıl ele alacağının sınırını vaz etti.

Öyleyse iktidarın otuz yılda ilk defa bu kadar cesaretle ve risk alarak attığı bu adımdan ötürü yargılanmasını beklemenin demokratlıkla veya hakkaniyetle ve hatta tutarlılıkla bağı nedir?

Yürütme üzerinde vesayet kurmak isteyen aktörlerin ’kimliği’ dışında değişen nedir?

İRA İNGİLTERE MI6
İlle İngiltere’yi model alacaksak, IRA sorununa çözüm aranırken, dönemin Başbakanı Tony Blair’in veya sağ kolu Jonathan Powell’ın ya da İngiliz İstihbarat Teşkilatı MI6 yetkililerinin herhangi bir şekilde yargılanmadığını; bilakis bürokraside barışın tesis edilebileceğinden önceleri şüphe edenlerin bile tam işbirliği içinde hareket ettiğini hatırlatalım.

Son olarak, her durumda pek ilkesel, en demokrat, alayına muhalif arkadaşlara şunları da sormak isterim:

Aynı anda nasıl hem iktidarın barış girişiminden ötürü sorguya çekilmesini savunup hem de aynı iktidarın tekrar barışçıl adımlar atmamasından şikâyetçi olabiliyorsunuz?

OSLO’DAKİ İRADENİN ŞÜPHELİ SIFATIYLA TUTUKLANMASI..
Aynı anda nasıl hem Oslo’daki ’irade’nin "şüpheli" sıfatıyla tutuklanmasını normal karşılayıp, hem de Başbakan’ı memlekete barışı getirecek iradeye sahip olmamakla suçluyorsunuz?

Aynı anda, aynı kişiye, aynı irade ve cesaretinden ötürü nasıl hem sanık sandalyesini hem de kahramanlık payesi reva görebiliyorsunuz?

Sanki var bu işte bi numara.

İşte Kaplan’ın göndermede bulunduğu Nazlı Ilıcak’ın o satırları:

İzin konusu
Başbakan, MİTçilerin yargılanmasını izne bağlayınca, tabii diğerleri de talep etti: "Bizim için de amirlerden yargılama izni alınsın" Oysa demokratik bir ülkede herkes hesap verebilmeli. Tayyip Erdoğan, "MİT Başkanı Hakan Fidan’a dokunmak, bana dokunmaktır" diyor. Tekrar edelim: Demokratik bir ülkede başbakana da, bakana da dokunulur. Oysa anayasamızın 100. maddesi, ancak Meclis çoğunluğu karar verirse, bakan ya da başbakanın Yüce Divan’da yargılanmasına imkân tanıyor. AK Parti’nin 2001 Programı’nda "Milletvekilleri ve bakanların yargılanmaları önündeki engeller kaldırılacak; dokunulmazlık, tüm kamu görevlilerinin yargılanabilmeleri önündeki engeller ve ayrıcalıklarla birlikte ele alınacak, milletvekillerinin Meclis çalışmalarındaki oy ve sözlerine inhisar ettirilecektir" deniliyordu. Bu ne demek? Hem milletvekilleri ve bakanlara dokunulacak, hem de, imtiyazlı konumda bulunan bürokratlar da yargı önünde hesap verecek. Başbakan önce MİT’e dokunulmasının önünü kesti; şimdi sıra, diğer sivil ve askeri bürokratlara geliyor. Her türlü idari eylem ve işlem yargı denetimine açık olduğuna göre, Danıştay devreye girecek ümidini taşıyorduk. MİT’çilerin yargılanması için izin talebinin üzerinden 3 aydan fazla zaman geçti. Başbakan ne izin verdi, ne de vermedi. Danıştay da devreye giremedi. Hukuk devleti demek ki işlemiyor. Savcının MİT’çiler hakkında "vatana ihanet" gerekçesiyle soruşturma başlattığını da bir kenara kaydedelim.






·        TOKİ 20 BİN TL’YE İŞ YERİ 37 BİN TL’YE DAİRE SATIYOR
·        TOKİ’DEN MEMURLARA MÜJDELİ HABER !
·        BABALAR GÜNÜNDE EV ALANA BATIŞEHİR’DEN KOMBİNE MAÇ BİLETİ! 
·        ERDOĞAN BAYRAKTAR MÜJDEYİ VERDİ! TOKİ SULUKULE KONUTLARI YIKILMAYACAK!
·        ANADOLU YAKASI’NDA PRİM YAPAN 3 İLÇE 
·        BİZİM EVLER 5’TE 308 BİN TL’YE 3+1!
·        BABALAR GÜNÜNDE AKŞAM YEMEĞİ! ELİT GRAND PALAS’TA 271 BİN LİRAYA 1+1! 
·        SOYAK BABALAR GÜNÜ’NÜ KUTLYACAK!
·        ÇEKMEKÖY GLOW 3’TE 223 BİN TL’YE! 
·        GAP İNŞAAT TARLABAŞI İÇİN KOLLARI SIVADI!
·        ŞEYHMUZ TATLICI VEFAT ETTİ! 
·        ÇEKMEKÖY GLOW 3’TE 223 BİN TL’YE!
·        GAP İNŞAAT TARLABAŞI İÇİN KOLLARI SIVADI! 
·        TEKEL GAYRİMENKUL ŞİRKETİ OLDU 
·        BİZİM EVLER 5’TE 308 BİN TL’YE 3+1! 
·        SOYAK BABALAR GÜNÜ’NÜ KUTLYACAK! 
·        KUVEYT TÜRK’TEN YENİ BANKACILIK ÜSSÜ
·        BABALAR GÜNÜNDE EV ALANA BATIŞEHİR’DEN KOMBİNE MAÇ BİLETİ!
·        BABALAR GÜNÜNDE AKŞAM YEMEĞİ! ELİT GRAND PALAS’TA 271 BİN LİRAYA 1+1!