Gündem
13 Şub 2021 14:55 Son Güncelleme: 13 Şub 2021 17:06

Hilal Kaplan Fatih Altaylı'yı hedef aldı: "Mesut'un yanındayız"

Sabah yazarı Hilal Kaplan, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla Fatih Altaylı'yı eleştirdi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Fenerbahçe’nin yeni transferi Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil‘in sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili olarak değerlendirmede bulunduğu köşe yazısı sonrası sosyal medya platformu Twitter‘da “Fatih Altaylı” etiketi ile gündem oldu.

Fatih Altaylı yazısında, “Mesut Özil’i takip edenler futbolcu olarak mı geldi yoksa Fenerbahçe Camii’ne imam mı oldu ayırt etmekte zorluk çekebilirler. “Ne güzel” diyecekseniz demeyin. Çünkü önünde dua ettiği camii Türkiye’den değil. Koya koya Hindistan’dan camii fotoğrafı koyuyor.” ifadesini kullandı.

Mesut Özil’in şu ana kadar Fenerbahçe‘ye ciddi bir katkı sağlamadığını belirten Altaylı, “Forma girip kendini bulmasını hasretle bekliyor Fenerbahçeliler. Buna karşın Mesut Özil’i sosyal medya hesabı üzerinden izleyenler Özil Fenerbahçe’ye futbolcu olarak mı geldi yoksa Fenerbahçe Camii’ne imam mı oldu ayırt etmekte zorluk çekebilirler. Çünkü Mesut Özil bol miktarda İslami paylaşım yapıyor. Hemen birileri kendini ortaya atıp ‘Ne o İslami paylaşımlardan rahatsız mı oldun’ falan demesin. Hiç ama hiç olmadım. Beni ilgilendiren bir şey değil sonuçta. Selefi alimlerden paylaşımlar yapması ‘Cumhuriyet değerlerinin yılmaz bekçisi’ olduğuna inandığım Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sorunudur, benim değil” diye yazdı.

İşte bu yazı sonrası sosyal medya platformu Twitter’da “Fatih Altaylı” etiketi ile on binlerce tweet atıldı, tepki paylaşımları çığ gibi büyüdü. 

Sabah yazarı Hilal Kaplan da, Altaylı'ya tepki gösteren isimler arasında yerini aldı.

Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla Fatih Altaylı'yı hedef alan Hilal Kaplan, "Mesut, bir Müslüman olarak Alman faşizminden yaka silkerek ülkemize geldi. Ama ülkemizde de Fatih Altaylı gibi İslâm düşmanları çok. Medyada belki Altaylı’yla karşı en net mücadele veren isim olarak söylüyorum: Mesut’un yanındayız" diye yazdı.

 AK Parti‘ye yakınlığıyla bilinen hukukçu Selman Öğüt de attığı twette Altaylı hakkında ağır ifadelerde bulundu: “Fatih Altaylı Mesut Özil’in dua etmesinden rahatsız olmuş. Bunun haber değeri yok ki.. Bir sineğin pisliğe konması haber olmaz, ya da bir domuzun çamurda yuvarlanması..”

İşte sosyal medya tepkilerinden bazıları: