Gündem
11 Nis 2013 18:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:08

HİLAL KAPLAN DEVLETTEN KORUMA BEKLİYOR!

Akil İnsanlar Heyeti üyesi gazeteci Hilal Kaplan canlı yayında hedef gösterildiklerini ve devletin kendilerine koruma tahsis etmesini beklediğini söyledi

 A Haber'de yayınlanan Her Yöne 80 Dakika programına katılan Hilal Kaplan, içinde bulunduğu Akil İnsanlar İç Anadolu Grubu'nun yol haritası ve çalışma yöntemleriyle ilgili bilgi verdi.

Kaplan, akil insanların devletten ücret aldığı söylentileriyle ilgili olarak "Devlet bize sadece teknik ve lojistik destek sağlayacak. Bir de bu kadar hedef göstermeden sonra belki bir koruma sağlar" dedi.
Kaplan illerde kadınlara özel toplantı yapmayı planladıklarını aktardı, konferans salonlarına kapanmak yerine halkın arasına karışmayı tercih edeceklerini söyledi.

İÇ ANADOLU GRUBU'NDAN KADINLARA ÖZEL TOPLANTI

Bir yol haritası çıkarttık. Cumartesi - Pazar Konya'dayız. Cumartesi günü öğleden sonra iki buçukta Dedeman Otel'de bir toplantı yapacağız buradan da Konya halkına duyuralım. ilk Konya'dan başlayalım istedik çünkü bir evliyalar şehri. Yunus Emre, Taptuk Emre, Hazreti Mevlana, onlardan el alıp biraz devam edelim istedik.

Öncelikli olarak ulaşabildiğimiz herkese ulaşmaya çalışacağız. STK'lar, kanaat önderleri, cemaat liderleri, şunu da belirtmek istiyorum, her ilde kadınlara özel toplantı yapmak istiyoruz. Beril Dedeoğlu ile aynı gruptayız, sadece ikimizin katılacağı bir toplantı. Biz kadınları özel dinlemek istiyoruz. İki saat üç saat de olsa kadınlara özel, kreş gibi bir şey ayarlayıp, çocuklu kadınların da gelebileceği bir toplantı yapmak istiyoruz. Müslüman hassasiyetleri yüksek, haremlik selamlık oturmak isteyebilirler bu yüzden kadınlar rahat etsin istedik.

SALONLARA KAPANMAYIP HALKIN ARASINA KARIŞMAK

Sosyal medyadan insanlara önerileri sorduğumda, yolda Muharrem Ertaş dinleyin, İç Anadolu insanının duygularını anlarsınız diyenler oldu, üniversitelere gelin diyenler oldu. Halkın arasına karışın, konferans salonlarına kapanmayın diyenler oldu. Bu bizim ilk deneyimimiz. Eksik kalanları tekrar o şehre gidip tamamlamaya çalışacağız.

DEVLET BELKİ BİZE KORUMA SAĞLAR

Saha çalışmamız iki ay sürecek sonra raporlayacağız. Bu iş için yaklaşık beş altı programı şahsen ben iptal ettim. Gruptaki diğer katılımcılar da konferanslarını, ziyaretlerini iptal etti. Para alacağız gibi söylentiler dolaşıyor, hiçbir ücret almayacağız, devlet bize sadece teknik lojistik destek sağlayacak. Bu kadar hedef gösterildikten sonra bir de koruma sağlanabilir belki. Bazı odaklar bizi şeytanlaştırma derdindeler. Bizim sözümüzden başka hiçbir şeyimiz yok. Gideceğiz oraya insanlarla duygu ve düşüncelerimizi paylaşacağız. Biz grup olarak az konuşup çok dinlemeyi düşünüyoruz. Umuyorum kimse bu tip dezenformasyonlara itibar etmiyorlardır. Gelsinler görsünler, toplantılarda ne kadar medeni bir ortamda olacağız.