Gündem
18 Tem 2021 14:18 Son Güncelleme: 18 Tem 2021 14:57

Hilal Kaplan, Devlet Bahçeli'yi böyle hedef aldı! 'Eski Türkiye video'su olay oldu!

TRT'ye atanan Hilal Kaplan, kendisini "iftiracı" ilan eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi, koalisyon ortağı olduğu  57. Hükümet üzerinden hedef alan bir video gönderisini paylaştı. 

Günboyu'nda yer alan habere göre; TRT'ye atanan Hilal Kaplan, kendisini "iftiracı" ilan eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi, koalisyon ortağı olduğu  57. Hükümet üzerinden hedef alan bir video gönderisini paylaştı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından gazete ilanıyla "iftiracı" olarak nitelendirdiği Sabah yazarı Hilal Kaplan'ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından TRT atanmasının yankıları sürerken şok bir gelişme daha yaşandı. Kaplan, sosyal medya hesabı Twitter'dan bir gönderiyi paylaşarak MHP'yi hedef aldı. Kaplan'ın beğendiği video görüntülerinde DSP, MHP ve ANAP koalisyonundan oluşan 57. Hükümet hedef alınıyor. Başbakanlığını DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit'in yaptığı koalisyon hükümetinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ise Başbakan Yardımcısı olarak görev almıştı.

"ESKİ TÜRKİYE VİDEOSU"

Erdoğan tarafından TRT'ye atanan ve maaşının yüzde 88'ni vatandaşın ödediği Hilal Kaplan'ın beğenip paylaştığı "Eski Türkiye" başlıklı videoda, 57.  Hükümetin Başbakanı Bülent Ecevit'in 1999 Marmara depremini yardımcıları uyandırmaya kıyamadığı için sonradan öğrendiği iddia ediliyor. Afet yönetiminin devletin beceremediğini ileri sürülüp bunu medyanın üstlendiği belirtiliyor. Bakanların deprem bölgesine zamanında ulaşamadıkları anlatılıyor. Memur maaşlarının deprem yardımlarıyla ödendiği anlatılıyor."

"AYMAZLAR, AHLAKSIZLAR"

Bu iddialar daha önce de gündeme gelmiş, Devlet Bahçeli 11 Şubat 2020 tarihli TBMM Grup Toplantısı'nda şu konuşmayı yapmıştı: Felaketler karşısında soğukkanlı tavır, sağduyulu duruş yegane dayanağımız olmalıdır. Kötü günler Allah'ın izni ile geçecektir. Aymaz ve ahlaksızlara karşı da azami uyanıklık göstermek milli şuurun doğası gereğidir. 1999'da toplanan deprem yardımlarından memur maaşlarının ödendiğini söyleyen provokatörler gizlendikleri deliklerden başlarını uzatmışlardır. Bilinmelidir ki, Türk Milleti ne 1999'da çöktü, ne de 2020'de zaafa uğradı. Çöken devlet değil, çürük binalardır. Devlet aynıdır, ruh aynıdır, fıtrat aynıdır. 1999 Marmara depremi ile 2020 Elazığ depremini terazinin iki kefesine koyup tartıya çıkarmak ayıp değil midir? Acının küçüğü büyüğü olmaz. 57. Hükümet döneminde 20. yüzyılın en büyük felaketlerinden birini yaşadık. Gölcük depreminden 16 milyon Türk vatandaşı etkilenmiştir. Toplamda 376 bin 479 yapı hasar görmüştür. Resmi verilere göre 17 bin 480 insanımız hayatını kaybetmiştir."

"HİLAL KAPLAN" İFTİRACI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 24 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine giden süreçte kendisi ve partisine "iftira attığını" ileri sürdüğü 70 kişinin ismini yayınladı. Bahçeli, 'Teşekkür Mesajı' başlığını koyduğu açıklamasında "Aşağıdaki isimleri yazılmış zevat-ı muteber (!) aylar süren yoğun ve yorucu bir iftira kampanyasından yüzlerinin akıyla çıktılar (!). Allah var ya, partimizi yılmadan kötülediler. Yüksünmeden ithamlarını sıraladılar. Yorulmaksızın MHP husumetini derinleştirdiler. Kendilerine çok şey borçluyuz (!). Yaptıklarını, yazdıklarını, yıktıklarını, yorumlarını hiç unutmayacağız" dedi.

İŞTE BAHÇELİ'NİN LİSTESİ

İsimlerini saydı kişilerin "MHP'ye özel bir kin ve nefret duyduğunu" iddia eden Bahçeli şöyle devam etti: "Sayısız iftiranıza teşekkür ederim. Hayret verici ithamlarınıza teşekkür ederim. Şaşırtan isnatlarınıza da teşekkür ederim. Sizin gibiler olmasa hakikat, haysiyet, doğruluk, adamlık, ahlak, insanlık nasıl seçilir, ayırt edici vasfını nasıl gösterirdi! Bu nedenle şükranlarımı sunuyorum, var olun diyorum. Ne yaptınızsa başaramadınız, nitekim Milliyetçi Hareket Partisi'ni yıkamadınız. Beyhude yere uğraşmayın, Türk Milletini durduramazsınız." Bahçeli'nin saydığı isimler arasında Sabah yazarı Hilal Kaplan da vardı.

YALÇIN: EDEPSİZCE ÇIKIŞ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın da, 'Türk bayrağının ismi Türkiye bayrağı olsun' diyen Hilal Kaplan'a çok sert tepki gösterip, "'Bu şahsiyetin terbiyesizce ve edepsizce yaptığı bu çıkış esasında kendi ile alakalıdır. Bir meşhur olma gayretinden başka bir şey değil'' dedi.

İŞTE BAHÇELİ'NİN İLANINDAKİ LİSTEDE BULUNAN İSİMLER:

Uğur Dündar (Sözcü), Yılmaz Özdil (Sözcü), Rahmi Turan (sözcü), Emin Çölaşan (Sözcü), Necati Doğru (Sözcü), Soner Yalçın (Sözcü), Namık Kemal Zeybek (Anayurt), Birgül Ayman Güler (Aydınlık), İsmet Özçelik (Aydınlık), Mehmet Yuva (Aydınlık), Oktay Ekşi (aydınlık), Oktay Yıldırım (Aydınlık), Rafet Ballı (Aydınlık), Rıza Zelyut (Aydınlık), Sabahattin Önkibar (Aydınlık), Ahmet İnsel (Cumhuriyet), Ali Sirmen (Cumhuriyet), Aslı Aydıntaşbaş (Cumhuriyet), Aydın Engin (Cumhuriyet), Erdem Gül (Cumhuriyet), Hikmet Çetinkaya (Cumhuriyet), Kadri Gürsel (Cumhuriyet), Orhan Bursalı (Cumhuriyet), Özgür Mumcu (Cumhuriyet), Öcal Uluç (Gözlem), Nagehan Alçı (Habertürk), Nihal Bengisu Karaca (Habertürk), Oray Eğin (Habertürk), Sevilay Yılman (Habertürk), Abdulkadir Selvi (Hürriyet), Ahmet Hakan (Hürriyet), İsmail Saymaz (Hürriyet), Taha Akyol (Hürriyet), Etyen Mahçupyan (Karar), Mehmet Ocaktan (Karar), Can Ataklı (Korkusuz), Hüsnü Mahalli (Korkusuz), Ümit Zileli (Korkusuz), Mehmet Tezkan (Milliyet), Hıncal Uluç (Sabah), Hilal Kaplan (Sabah), Melih Altınok (Sabah), Nuh Albayrak (Star), Adnan İslamoğulları (Türkiye'de Yeniçağ), Agah Oktay Güner (Türkiye'de Yeniçağ), Ahmet Gürsoy (Türkiye'de Yeniçağ), Ahmet Takan (Türkiye'de Yeniçağ), Arslan Bulut (Türkiye'de Yeniçağ), Burhan Ayeri (Türkiye'de Yeniçağ), Orhan Uğuroğlu (Türkiye'de Yeniçağ), Yavuz Selim Demirağ (Türkiye'de Yeniçağ), Güngör Mengi (Vatan), Kemal Öztürk (Yenişafak), Hakan Bayrakçı (SONAR), Bekir Ağırdır (KON-DA), Özer Sancar (METROPOL), Faruk Acar (ANDY-AR), Murat Gezici (Gezici), İbrahim Uslu (ANAR), Gürkan Hacir (CNN Türk), Murat Sarı (Konsensus), Mehmet Murat Pösteki (ORC), Mehmet Ali Kulat (MAK), Ahmet Kasım Han (Kadir Has Üniversitesi), Doç Dr. Barış Doster (Marmara Üniversitesi), Tanju Tosun (Ege Üniversitesi), Şaban Sevinç (Halk TV), İsmail Dükel (Halk TV), İsmail Küçükkaya (Fox TV), Fatih Portakal (Fox TV)