Televizyon
06 Ara 2011 15:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:06

HİKAYE KİTABI OKUMA, ARŞİVLERİ AÇ! YILMAZ ÖZDİL, BAŞBAKAN ERDOĞAN'A SESLENDİ!

Yılmaz Özdil, Ayşenur Arslan'ın programında şike iddianamesinden girdi, Dersim olaylarından çıktı... VİDEO

CNN TÜRK’te yayınlanan Medya Mahallesi programının bugünkü konuğu Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil’di. Ayşenur Arslan’ın sorularını yanıtlayan Özdil şike yasa tasarısından, Dersim’e pek çok konuda ilginç çıkışlar yaptı.

HUKUK DEĞİL KANUN FAKÜLTESİ OLURDU

"Elbette hepimiz hukukçu, hakim, savcı olamayız ama olan biten akla uygun değilse hukuk’a da uygun değildir" diyen Özdil Şike operasyonu, iddianame ve yasa tasarısı hakkında şöyle devam etti:

"Zaten her şeyi kanuna bakarak yapsak, hukuk fakültelerinin adı kanun fakültesi olurdu."

TÜRKİYE ŞELALEYE DOĞRU İLERLİYOR

"Hergün bir operasyon oluyor filan. Bir huni bu. Huni içinde su ucuna doğru hareket ediyor. Uca doğru gittikçe hızlanıyor. Türkiye’nin durumu buna benziyor." diyen Özdil meslektaşlarına da şöyle yüklendi:

"Herşey normalden hızlanıyor. Kontrolden çıktı. Bazı yalaka arkadaşların hala herşey yolunda diye yorumlaması için de şöyle diyorum. Biz şelaleye doğru sürükleniyoruz. Basındaki yalakalar ise şelalenin rüzgarını ferahlık diye yorumluyorlar."

OPERASYONLARLA HABER MANYAĞI OLDUK

"Haber manyağı olduk. Televizyoncular bilir bir şeyi izletmek istiyorsanız ya çok yavaş olursunuz avrupa sineması gibi, ya da herşey çok hızlıdır Hollywood filmi gibi. Gözüne far tutulmuş tavşan gibi ekrana bakıyoruz. Operasyonlar arka arkaya geliyor."
FENERBAHÇELİ DEĞİLİM AMA HUKUK HEPİMİZE LAZIM


"Ben Fenerbahçeli değilim, adamı futbolcu olmadan nasıl şikeyle suçlarsınız. Rekabet başka bir şey, saçmalık başka bir şey. Bana sorarsanız bu iş Aziz Yıldırım’ı içeri tıkmak için yapılmış. Ben Göztepeliyim. Hasta derecede Göztepeli’yim.

Herkesin kendi takımı kendisi için mühim. Bizim başkanımız başka bir davadan içeri girdi. Bizim kulübümüzü amatör kümeye düşürdüler. Biz İzmirliyiz, izmirliye vurmak sevaptır. Bağırta bağırta amatör kümeye düşürdüler.

Adana Spor’u Uzan’ın klübü diye ne hallere düşürdüler. Bunları kimse yazmaz, söylemez. Ağar gelince Elazığ spor yukarı, Özal gelince Malatya yukarı... Bunlara göz yumulduğu için oluyor bugün olan biten. Mahkeme daha iddianameyi kabul etmedi. Ama herkes yazıyor. İnsanları yaktılar Madımak’ta. Neredeyse 100 senedir kimsenin gıkı çıkmıyor. İkiz kuleleri yıksaydı bu kadar ceza istenirdi. Ben tanımam etmem Aziz Yıldırım’ı ama hukuk hepimize lazım."

BAŞBAKAN HİKAYE KİTABI OKUYOR

Dersim tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Özdil, Başbakan’a "Kozmik odaya bile girildi, arşivleri neden açmıyorsun?" diye seslendi. Özdil, "Herkes papağan gibi arşivler açılsın diyor, ben de diyorum ki kozmik odayı nasıl açtıysan bu arşivleri de aç. Başbakan hikaye kitabından okuyor bize" diye konuştu.


 YILMAZ ÖZDİL'İN AÇIKLAMASINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN!