Gündem
13 Eyl 2010 21:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:37

HİDAYET TÜRKOĞLU'NUN HANGİ İSTEĞİ BAŞBAKAN ERDOĞAN'I GÜLDÜRDÜ?(VİDEO)

Başbakan Erdoğan, Dünya Basketbol Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Milli Takım sporcuları, teknik heyeti ve yöneticilerini kabul etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Basketbol Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan (A) Milli Takım sporcuları, teknik heyeti ve yöneticilerini kabul etti. Hidayet’in "Maddiyat ikinci planda ama desteklerinizi bekliyoruz" sözleri Başbakan’ı güldürdü.

Hidayet, Başbakan’ı güldürdü Hidayet’in "Maddiyat ikinci planda ama desteklerinizi bekliyoruz" sözleri Başbakan’ı güldürdü.

Başbakanlık 2 nolu toplantı salonunda gerçekleşen kabulde konuşan Başbakan Erdoğan, milli takımın Türkiye’ye bir ilki yaşattığını ve ülkenin gurur abidesi olduklarını söyledi.

Erdoğan, ’’12 Dev Adam’’, teknik heyet ve idarecileri kutlayarak, ’’Herşeyden önce bugün bu mutluluğu değerli basketbolcularımızla yaşıyoruz. Anlamlı bir mücadele verdiler. Türkiye’ye bir ilk yaşattılar. Bu ilk için şahsım ve milletim adına teşekkür ederim. Gurur abidemiz oldunuz’’ dedi.

Referandum gezileri nedeniyle (A) Milli Takım’ın yanında olamadığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

’’Tüm müsabakalarda yanınızda olmak isterdik, ama referandum gezileri nedeniyle bu olmadı. Gönlümüz sizlerleydi. Cumhurbaşkanımız maçlarda yer aldılar. ’Marifet iltifata tabidir’ derler. Bakan kurulundaki tüm arkadaşlarımın selamı var. Onlar da sizin için ’Dünya şampiyonu olamadılar, ama gönlümüzün şampiyonu oldular’ dediler. Kişi başı 1,5 milyon TL ödül verilecek. Teknik kadro ve sizlerin 28 milyon TL tutarındaki çeki federasyon başkanına takdim edeceğim. Bu başarıdan dolayı yasayla belirlenmiş ayrıca 500’er Cumhuriyet Altını da vereceğiz. Evli olanlar anlar. Tekrar kutluyorum, tebrik ediyorum. Başarılarınızın artarak, devamını diliyorum.’’

Kabulde, Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının ardından söz alan Milli Takım Başantrenörü Bogdan Tanjevic, bu kabulden dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, ’’Desteklerden hep memnunduk. Sayın Başbakan 3 kez soyunma odamıza geldiler. Bundan mutluluk duyduk. Bu şampiyona, Türkiye Cumhuriyeti’nin tanınması ve basketbolun gelişmesi için güzel bir resim ortaya çıkardı. Türkiye ekonomisinin ve ülkenin gelişmesini de ayrıca ortaya çıkardı.

Bu arada Tanjevic, Erdoğan’a, dünya şampiyonalarında verilen madalyalardan oluşan bir plaket hediye etti.

-HİDAYET: ’’MADDİYAT İKİNCİ PLANDA’’-
Milli Takım Kaptanı Hidayet Türkoğlu da kabuldeki konuşmasında, Başbakan Erdoğan’ın kampları süresince kendilerini hiç yalnız bırakmadığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

’’Eski bir sporcu olan başbakanımızın soyunma odasına gelmesi bizi mutlu etti. Sizi ve milletimizi mutlu ettiğimizi düşünüyoruz. Türk spor tarihinin en büyük başarısını elde ettik. İyi bir takımımız var. Bizim için maddiyat her zaman ikinci planda ama desteklerin gelmesini de bekliyoruz.’’

Öte yandan Hidayet, Başbakan Erdoğan’a, Tanjevic ve oyuncuların fotoğraflarının bulunduğu bir çerçeveyi takdim etti.

İŞTE O ANLAR