Gündem
24 Mar 2014 13:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:01

Hidayet Türkoğlu, Milli Takımı bıraktı

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Los Angeles Clippers'ta forma giyen Hidayet Türkoğlu, A Milli Basketbol Takımı'ndan ayrılma kararı aldığını açıkladı.

Türkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ayrılma kararını "1998 yılından bu yana aralıklı olarak görev aldığım Türkiye A Milli Basketbol Takımı'ndan, tüm sevenlerimin de göstereceği anlayışla yerimi genç arkadaşlarıma bırakmak amacıyla ayrılma kararı aldığımı belirtmek isterim" şeklinde ifadelerle bildirdi. Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulları ile çocuklara ve gençlere örnek olacak sportif faaliyetlerle Türk sporuna hizmet etmeye devam edeceğini belirten 35 yaşındaki milli oyuncu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Hüznü de sevinci de hep birlikte yaşadığımız tüm Türk halkına, Türkiye Milli Basketbol Takımı yöneticilerine ve bugüne kadar hep birlikte yüreğimizi koyduğumuz, milli duygularımızın yoğunluğuyla gönülden centilmence mücadele verdiğimiz tüm milli takım arkadaşlarıma ve bizleri destekleyen tüm basın mensuplarına teşekkür ederim. Türkiye Basketbol Milli Takımı'nda oynayarak pek çok kez milli olmak, Türk bayrağını göğsümde ve gönlümde taşımanın onuru ve gururu her daim içimde yaşayacaktır."

LOS ANGELES CLİPPERS'IN TECRÜBELİ OYUNCUSU HİDAYET: "HEDEFİMİZ; BU İYİ BASKETBOLUMUZU DAHA DA YUKARIYA TAŞIMAK"

A Milli Takımı bırakma kararı alan tecrübeli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, takımı Los Angeles Clippers'ın Detroit Pistons ile oynadığı maç sonrası DHA mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.
Clippers'ın soyunma odasında gerçekleştirilen özel röportajda ilk olarak takımının performansını değerlendiren Hidayet, "Takım olarak her geçen gün daha iyi basketbol oynuyoruz. Hedefimiz; bu iyi basketbolumuzu daha da yukarıya taşımak. Önümüzde hala çok yolumuz var. Ekip olarak playoff'lara hazır bir şekilde girmek istiyoruz" dedi.

"Batı konferansı zorlu bir grup. Sen tecrübelerine dayanarak hangi takımları daha şanslı görüyorsun?" şeklindeki soruya Hidayet, "Batı grubunda San Antonio ve Oklahoma gibi çok iyi takımlar var. Playoff'larda olacak 7 takımın da hedefi şampiyonluk olacaktır. Bizim açımızdan ilk turu geçmek çok önemli. Bunu da yapabilecek bir ekibe sahibiz" yanıtını verdi.