Gündem
26 Nis 2015 13:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:30

Hidayet Karaca'dan kararla ilgili ilk açıklama

Karaca'nın avukatı Abdullah Şen, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Hidayet Karaca ile görüştü.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Abdullah Şen, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Hidayet Karaca ile görüştü. Şen, Hidayet Karaca'nın tahliye kararı ile çok mutlu olduğunu söyledi.

Hukuksuz operasyonlarla tutuklanan 62 emniyet mensubu ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkındaki tahliye kararı gözleri Silivri Cezaevi'ne çevirdi. Cezaevi çıkışında bekleyen aileler tahliye kararının bir an önce açıklanmasını talep etti. Avukatı aracılığıyla mesaj gönderen Karaca da kararı, "Bugün için bu karar gecikse bile dünyaya verdiği mesaj açısından önemli." şeklinde değerlendirdi.

Tahliye kararının açıklamasının ardından Hidayet Karaca'nın avukatlarından Abdullah Şen, Silivri Cezaevi'nde Karaca ile görüşerek kendisinin ilk değerlendirmelerini aldı. Şen, Karaca'nın karara yönelik olarak, "Uygulanmasa da Dünyaya verdiği mesaj önemlidir." ifadelerinde bulunduğunu belirtti. Şen söyle konuştu: "Devletin yetkili organlari tarafından usule uygun verilmiş bir karar var. Hakimler kararları ile konuşur. Hidayet Bey ile görüştüm, kendisi çok mutlu. Hidayet Bey çıkan bu kararın çok önemli olduğunu belirterek, "Bugün için burada geçerli saymasalar da, gecikse bile, Dünyaya verdiği mesaj açısından önemlidir." ifadelerini kullandı. Bu sürpriz bir karar değil aslında. Olması gereken bir karardı. Kamuoyunda da bilinen sebeplerle hukuk askıda mi dersiniz, yok mu dersiniz, olmayan birşeyin eksikliği mi dersiniz bu konulara girmiyorum. Uzun bir mücadeleden sonra Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilmiş bir karar var. Karar usulüne uygundur ve manifesto niteliğindedir. Herkes gibi Hidayet Karaca da karara uyulmasını bekliyor. Ve sevenlerine çokça selamları var." dedi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren eşini cezaevi önünde bekleyen Şule Karaca da, "Eşim masum olduğu için ifade vermeye kendi gitti. Tahliye kararı zaten beklediğimiz bir karardı. Hala hukuk varsa bu kararın uygulanmasına engel olunmamalı." ifadelerini kullandı.