Gündem
25 Ağu 2014 16:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:36

Hidayet Karaca'dan Gülerce^ye jet yanıt; Yakışmadı tuhaf!

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca önemli açıklamalar yaptı ve Hüseyin Gülerce'nin Mehtap TV yayınlarındaki KJ yazımına ilişkin iddialarını yalanladı.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Hüseyin Gülerce'nin "Mehtap TV'de benim konuşmalarımın altına benim konuşmadıklarım yazılıyor. Söylemediğim şeyler. Birkaç defa ikaz ettim ben bunları söylemiyorum. Ben hakaret etmiyorum bir şey demiyorum hep hükümetin aleyhinde şeyler yazılıyor oraya" şeklindeki sözleriyle ilgili Twitter 'dan açıklamalarda bulundu.

Gülerce'nin iddialarını kesin bir dille yalanlayan Hidayet Karaca, "Herhangi bir katılımcı ve yorumcunun ismi kullanılarak 'söylemediklerinin' yazılması söz konusu olmamıştır. Arkadaşlarımızı olmayan konular üzerinden yaftalaması da cabası. Ne demiş de ne yazmışız, açık açık söylesin. O zaman bir hata varsa ekranlar sonuna kadar açıktı. İstediğini söyleyebilirdi, yazabilirdi. Tuhaf. Bizi provokatif yayıncılıkla suçlamasına sadece yakıştıramadım diyorum." ifadelerini kullandı.

İŞTE O AÇIKLAMA
"Hüseyin Gülerce bey'in son günlerdeki yazı ve açıklamalarını hayretle takip ediyorum.
20 yıla yakın zaman birlikte çalıştık. Kendisine en özgür, açık yayıncılık ortamlarını sağladık. Ne konuşacağı konulara, ne çağıracağı misafirlere itirazımız olmadı.
Gerek Samanyolu TV'de gerek Mehtap TV'de özgürce yayınlar yaptı. Aklına takılan hemen her konuyu, bana ya da arkadaşlarıma ulaştırdı. Yapacağı programlara kendi istekleri doğrultusunda destek olduk.
SON HALLERİNİ GÖRÜNCE İNSAN GERÇEKTEN HAYRET EDİYOR
Son hallerini görünce insan gerçekten hayret ediyor. Yıllarca bulunduğu yere, kendi görüşlerine uymuyor diye çamur atması akıl alır gibi değil.
Mehtap TV konuşmalarını alt bantta benim 'söylemediklerim' yazıldı diye tuhaf bir iddiada da bulunmuş. Mehtap TV'de yorumcuların söyledikleri yazılırken her zaman yorumcu ismi (H. GÜLERCE: '............' ) şeklinde yazılmıştır ve yazılmaya devam edilmektedir. Herhangi bir katılımcı ve yorumcunun ismi kullanılarak 'söylemediklerinin' yazılması söz konusu olmamıştır.

NE DEMİŞ DE NE YAZMIŞIZ AÇIKÇA SÖYLESİN
Arkadaşlarımızı olmayan konular üzerinden yaftalaması da cabası. Ne demiş de ne yazmışız, açık açık söylesin. O zaman bir hata varsa ekranlar sonuna kadar açıktı. İstediğini söyleyebilirdi, yazabilirdi. Tuhaf. Bizi provokatif yayıncılıkla suçlamasına sadece yakıştıramadım diyorum.
Oysaki bahsettiği konuların bizim kanallarımızda değil Beyaz TVde yapıldığını arkadaşımıza uzun uzun anlatmıştı.

YAKIŞTIRAMADIM, SAYGI BEKLİYORUZ
Nasıl olduysa o zaman dile getirmeyip şimdi söyleyivermek aklına düşmüş. Oysa üçüncü şahıslarla ilgili internet sitemizde yer alan bir haberle ilgili bile anında telefona sarılır kendisine ulaşanları bize aktarırdı.
Fikir ve ifade hürriyetini kullanmasına, aklını, vicdanını ipotek ettirmemesine kimsenin itirazı yok. Ama yıllarca içinde bulunduğu hizmet hareketine ve ilk defa kendisini kamuoyuyla buluşturan bir televizyon kanalına saygı beklemek hakkımız. Onu da yapmıyorsa benim diyeceğim başka bir şey yok."