Gündem
15 Eyl 2012 19:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:08

HEYKELİ AÇILDI, ALEX HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADI!

Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza'nın heykeli açıldı.

1907 ÜNİFEB, Fenerbahçeliler Derneği (FEDER), Cefakar Kanaryalar (CK) ve Vamos Bien taraftar gruplarının bir araya gelerek öncü oldukları ve tüm taraftarların katkılarıyla tamamlanan, 3 Temmuz süreci nedeniyle açılışı ertelenen heykel, Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nın karşısında bulunan park alanında görkemli bir törenle açıldı.

Brezilyalı futbolcunun, eşi Daianne ve çocuklarıyla birlikte katıldığı törende, Fenerbahçe Futbol Takımı Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve yardımcılarının yanı sıra Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ve Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Temelli de hazır bulundu.

Taraftarların büyük bir katılım gösterdiği açılış töreninde yaptığı konuşmada duygulu anlar yaşayan ve gözyaşlarını tutamayan kaptan Alex, taraftardan büyük destek gördü.

Konuşması, ''Büyük kaptan bizi bırakma'', ''I Love You Alex'' şeklinde tezahüratlarla sık sık kesilen Brezilyalı oyuncunun duygulu anları, başta eşi Daianne olmak üzere törene katılan çok sayıda taraftarı da duygulandırdı.

Fenerbahçe Kulübü'nün efsane isimlerinden Lefter Küçükandonyadis'in de heykelinin bulunduğu alanda bulunan Alex heykeli, konuşmaların ardından Brezilyalı futbolcu ve Yüksel Günay'ın kurdele kesmesiyle açıldı.

Alex ve ailesi, açılışın ardından heykelin önünde basın mensuplarına görüntü verdi.

Teknik direktör Aykut Kocaman da açılış töreninin ardından heykelin önünde Alex'e sarılarak kutladıktan sonra heykel alanından ayrıldı. Fenerbahçeli taraftarlar Aykut Kocaman için de ''Sen bizim Kocaman gururumuzsun'' şeklinde uzun süre tempo tuttu.

Tören boyunca Alex'e sevgi gösterilerinde bulunan taraftarlar, törenin ardından Brezilyalı futbolcunun stada kadar peşinden giderek, sevgi gösterilerine devam etti.

Heykel

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na gidiş güzergahı üzerinde Yoğurtçu Parkı'nın karşısındaki alana dikilen Alex heykeli, kaidesiyle (80 santimetre) birlikte 3 metre boyunda.

Alex ve kariyeriyle ilgili bilgiler yer alan kaidenin bir tarafında taraftarların Alex ile ilgili düşünceleri, diğer yanında da Alex'in taraftara yönelik sözleri, bir bölümünde de heykelin yapımına katkı verenlerin isimleri bulunuyor.

Birinci kalite fiber malzemenin kullanıldığı Alex heykeli bronz renginde.

Aynı zamanda bir Fenerbahçe taraftarı olan heykeltraş Aşan Akın'ın yaptığı heykelin 40 bin liralık maliyeti taraftarlarca karşılandı.

Lefter Küçükandonyadis heykeli ile aynı park alanında bulunan heykelde Brezilyalı futbolcu, bir maç sonrası yaşadığı gol sevinciyle görülüyor.

Bu arada, tören alanı polis barikatlarıyla çevrelenirken, yoğunluk nedeniyle çok sayıda basın mensubu bu alana alınmadı. 

Öte yandan, dün gece dikilen ve geç saatlerde montajı tamamlanan heykelin başında sabaha kadar taraftarlar bekledi.

Alex'in gözyaşları

Törene Alex'in gözyaşları damga vurdu.

Taraftarlar, Alex de Souza için tezahüratlar yaparken, kürsüye konuşmaya gelen Brezilyalı oyuncu gözyaşlarına hakim olamadı.

Açılış öncesi duygularını anlatmakta zorlanan Alex De Souza, herkese teşekkür ederken şöyle konuştu:

"Burada sekiz senelik periyottan bahsediyoruz. Unutmuş olabiliceğim kişiler olabilir. Bende emeği olanlara teşekkür ediyorum. Kulüpte kim olursa olsun, bu kulüp için emek vermiş herkes hayatım boyunca benimle birlikte olacak. Buraya gelmeden önce ödıs ikna etmeye çalışan kişiler, hep taraftarların büyüklüğünden bahsettiler. Benim için karanlıktı. Daha sonra araştırdım. Taffarel'le konuştum. Taraftarın, takımlarına bağlılığından bahsettiler. O zaman inanmadım. Şu anda taraftarların takımlarına bağlılıklarını, sevgilerini çok iyi anlıyorum.

Bu takımın formasını terlettiğim her an, Fenerbahçe için en iyisini yapacağıma söz veriyorum. Burada yine aynı yerde, Fenerbahçe'li Lefter'in heykeli de var. Lefter'le tanıştığım gün hayatımın en önemli ve özel günlerinden bir tanesiydi. Tanımak istediğim, hep yanımda olmasını isteğim kişiyle çalışma fırsatım oldu. Zico'yla çalıştım. Bunu Fenerbahçe'ye borçluyum. Fenerbahçe'ye ayrıca, takımına formasına aşık bir taraftar grubuyla tanıştırdığı için ayrıca teşekkür ediyorum.

Heykelimin yapılması fikri bana geldiğinde şaşırmıştım. Bunun için ne yaptım demiştim. Bütün bunların yanısıra ben kendimi büyük görmüyorum. Bu kulübün ufacık bir parçasıyım. Emeği geçen herkese, kalbimin en uc köşesinden, hepinize çok teşekkür ediyorum."