Gündem
12 Haz 2017 18:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:45

Herkesin aklında aynı soru var! 6.2, İstanbul depremini tetikler mi?

Ege Denizi 6,2 büyüklüğündeki depremle sallandı. Deprem sonrası açıklama yapan AFAD, "Olası İstanbul depremi ile alakası yok" açıklamasında bulundu.

Ege Denizi Karaburun açıklarında saat 15.28'de 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İzmir'in yanı sıra İstanbul, Bursa, Yalova, Çanakkale, Edirne, Manisa gibi çok sayıda ilde şiddetli şekilde hissedildi. Deprem sonrası açıklama yapan AFAD, "Olası İstanbul depremi ile alakası yok" dedi.

CAN VE MAL KAYBI YOK

AFAD'dan yapılan yazılı açılmaya göre, Ege Denizi'nde İzmir Karaburun açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem İstanbul, İzmir, Balıkesir ve Çanakkale illerinden hissedildi ancak bu bölgelerde can ve mal kaybına ilişkin bir ihbar alınmadı.

EKİPLER HAZIR BEKLETİLİYOR

Depremin en çok hissedildiği İzmir'in Dikili ve Karaburun ilçelerinde İzmir Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nden ekiplerce keşif çalışmalarına başlandı.

AFAD'ın İzmir, Bursa, Sakarya, Afyonkarahisar, Ankara, Manisa, Uşak ve Aydın il müdürlüğüne bağlı ekipleri, bölgeye sevk edildi. İzmir, Aydın, Manisa ve Bursa il sağlık müdürlüğüne bağlı sağlık ekipleri de olası bir duruma karşı hazır bekletiliyor.

240 ÇADIR GÖNDERİLDİ

Ayrıca, Manisa lojistik deposundan 16,5 metrekarelik 240 aile çadırı tedbir amaçlı bölgeye sevk edildi.